More


  Cartierele Micro 17 şi Soarelui intră în reabilitare totală

  =

  cartier

  Veste excelentă pentru sătmărenii care locuiesc în cartierele Micro 17 şi Soarelui. Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a prezentat ieri macheta parcărilor din cartierele Micro 17 şi Soarelui. În document se pot desluşi noile spaţii pentru parcare, precum şi zonele verzi din cartiere. Edilul şef sătmărean a precizat că vor exista cu 30% mai multe parcări decât cele care au fost proiectate în momentul ridicării cartierelor.

  Lucrările de modernizare, gata la finalul anului
  Primarul Dorel Coica a spus că Micro 17 şi Soarelui vor fi modernizate până la finele acestui an, în timp ce costurile modernizării cartierelor Micro 17 şi Soarelui se ridică la 6-7 milioane lei. “Apaserv începe primele lucrări în cartier. După Apaserv vor continua cei care se ocupă de amenajări, de bordurat, iar într-un final cei care se ocupă de partea electrică. Noi sperăm ca sfârşitul acestui an să ne găsească cu acest cartier gata. Costurile se ridică la circa 6-7 milioane de lei, pentru tot cartierul”, a spus Dorel Coica. Totodată, locuitorii din zonă pot consulta macheta la primărie, iar cei care se declară nemulţumiţi pot să facă obiecţii.

  Zeci de garaje demolate, sute de parcări noi
  Din statisticile Primăriei Satu Mare rezultă că în Cartierul Micro 17 au fost demolate 982 de garaje, iar în Cartierul Soarelui au fost demolate 259 de garaje. Primarul municipiului Satu Mare a spus că toate aceste garaje trebuiau demolate la începutul acestui an tocmai pentru a se putea efectua măsurătorile în vederea efectuării proiectelor. Edilul şef sătmărean a ţinut să le răspundă astfel persoanelor care acuză faptul că acele garaje au fost demolate prea repede.

  Statistici pozitive
  Potrivit celor declarate de primarul Dorel Coica, în acest moment există în cartierul Micro 17 un număr de 3.499 de apartamente şi 1.543 de parcări. Ceea ce înseamnă că în acest moment procentul parcărilor existente raportat la numărul de apartamente este de 44,10%. Având în vedere că se vehiculează amenajarea a 2.931 de parcări, rezultă că procentul parcărilor propuse raportat la numărul de apartamente va fi de 83,77%.În Cartierul Soarelui există un număr de 2.398 de apartamente şi 433 de parcări. Ceea ce înseamnă că în acest moment procentul parcărilor existente raportat la numărul de apartamente este de 18%. Având în vedere că se vehiculează amenajarea a 1.036 de parcări, rezultă că procentul parcărilor propuse raportat la număr apartamente va fi de 43,20%.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img