More


  CATASTROFĂ aviatică la LUNA ŞES. Patru persoane au DECEDAT, 11 au fost SALVATE

  - Advertisement -

  isu

  În avion în care se aflau 15 persoane s-a prăbuşit azi dimineaţă în zona Luna Şes. Structurile de intervenţie au fost alertate şi au reuşit salvare a 11 dintre acestea.

  Acesta a fost scenariul după care s-a desfăşurat azi exerciţiu trimestrial cu forţe şi mijloace în teren cu tema antrenarea structurilor de intervenţie, organizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” Satu Mare.

  În cadrul exerciţiului au fost antrenate forţe atât din cadrul structurilor MAI, cât şi din afara acestuia.

  isu2

  Alertarea forţelor de intervenţie s-a realizat la ora 8:00, odată cu primirea informaţiilor de la ROMATSA, concomitent alertându-se şi celelalte structuri cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă generate de accident de aviaţie civilă. Deşi condiţiile meteo au fost vitrege ( ploaie, ceaţă, vânt) echipele de căutare-salvare constituite ad-hoc au identificat într-o jumătate de oră zona prăbuşirii aeronavei.

  isu3

  În urma accidentului au fost înregistrare 15 victime, din care 4 decedate. În Punctul Medical Avansat instalat la baza pârtiei Luna-Şes au fost transportate 11 victime, s-a efectuat triajul, a fost acordat primul ajutor şi au fost transportate la unităţile spitaliceşti cu capabilităţi. Exerciţiul s-a încheiat la ora 13.15.

  isu4

  Scopul acestui exerciţiu a fost acela de a verifica capabilităţile structurilor de intervenţie, precum şi neregulile care pot apărea în astfel de situaţii.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare