More


  Cazul Copos, judecat de Universitatea București

  - Advertisement -

   george-copos-ar-putea-iesi-din-inchisoare-peste-o-luna-147511-11

    Cartea semnată de George Copos, „Domnii Țărilor Române și Sud-estul Europei. Aspecte ale politicii lor matrimoniale (secolele XIV-XVI)” va fi analizată de Comisia de Etică a Universității din București, după ce omul de afaceri a fost acuzat de jurnalistul Cătălin Parfene că i-ar fi copiat lucrarea de masterat, coordonată de același profesor universitar. În pușcărie, Copos a scris un număr de cinci cărți, printre care și una cu privire la istoria localității sale natale, Tășnad, care se intitulează „Tăşnadul medieval – monografie locală”.
      Omul de afaceri, originar de pe meleagurile sătmărene, a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru fapte penale cu consecinţe asupra bugetului de stat. Copos a fost încarcerat pe data de 4 martie 2014, şi eliberat condiţionat în data de 7 aprilie.
      Copos a fost eliberat condiţionat după ce a executat o treime din pedeapsă, decizia, luată de Tribunalul Bucureşti, fiind definitivă. Între motivele care au stat la baza deciziei instanţei s-a numărat şi faptul că omul de afaceri a scris în penitenciar câteva cărţi ştiinţifice.
      Cărţile omului de afaceri au apărut, însă, într-o lumină proastă imediat după eliberarea sa din puşcărie. Jurnalistul Cătălin Parfene a scris pe pagina sa de Facebook, că tema lucrării sale de masterat, realizată în 2005, este similară cu tema uneia dintre cărţile scrise de Copos, „Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova în secolele XIV-XVI”. Lucrarea lui Parfene a fost coordonată de profesorul Brezeanu, cel care a scris prefaţa cărţii lui Copos.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img