More


  Comisia juridică a respins solicitarea privind începerea urmăririi penale a lui Victor Ponta

  =

  Victor-Ponta

  Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins, luni, solicitarea privind începerea urmăririi penale a premierului Ponta, după ce acesta a fost audiat. Membrii comisiei au decis cu 18 voturi împotrivă, 7 voturi pentru și o abținere.

  Premierul Victor Ponta a venit, luni, la ora 16 la şedinţa Comisiei juridice pentru a fi audiat în cazul solicitarii de începere a urmăririi sale penale, fără să facă declaraţii presei. El a venit însoţit de liderul grupului PSD Marian Neacşu şi s-a aşezat la masa comisiei lângă reprezentanţii liberalilor. Jurnaliştii au fost lăsaţi să ia imagini doar la începutul şedinţei.

  Premierul Victor Ponta a declarat, după audierea sa în Comisia juridică, că le-a spus deputaţilor că deciziile politice nu pot fi cenzurate de un procuror. “Le-am spus ceea ce cred ca jurist, nu ca deputat, nu ca om politic, şi anume că deciziile politice nu pot, conform Constituţiei, să fie cenzurate de un procuror, ci doar deciziile legale. Cele politice, că a decis partidul, că dupa aia a votat Parlamnetul, că dupa aia a semnat preşedintele un decret, sunt decizii politice şi nimic altceva, orice altă interpretare ne duce în absurd. Gândiţi-vă că au fost procurori-şefi, generali care dupa aceea s-au mutat şi i-au luat pe cei cu care au lucrat cu ei, i-au luat la noul Parchet, e conflict de interese, e absurd, nici vorbă de aşa ceva”, a spus Ponta.

  Membrii comisiei au rămas în şedinţă, după plecarea premierului, şi au votat asupra cererii de începere a urmăririi penale a premierului. Victor Ponta a primit aviz negtiv de la Comisia Juridică, care a întocmit un raport de respingere a cererii procurorului general privind urmărirea penală în cazul primului ministru. Vicepreşedintele comisiei Ciprian Nica a făcut aceste precizări după şedinţa Comisiei juridice, arătând că raportul comisiei va fi unul în care nu se cere începerea urmăririi penale a lui Victor Ponta. “Dintr-un număr de 26 de participanţi la comisie, s-a votat în felul următor:7 au fost pentru începerea urmăririi penale, 18 voturi au fost pentru neînceperea urmăririi penale şi o abţinere. Prin urmare, Comisia juridică va face un raport prin care nu se cere începerea urmăriiri penale, urmând ca plenul să decidă mâine dacă se începe sau nu se începe urmărirea penală. Sunt două modele de proiecte de hotărâri care sunt pregătite ca plenul să decidă mâine. Aşa cere Regulamentul”, a spus Nica.

  Şedinţa de plen a Camerei Deputatilor privind solicitarea de începere a urmăririi penale a lui Victor Ponta va avea loc marţi la ora 10.00.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img