More


  Congresul PC a aprobat fuziunea cu PLR

  =

  aniflo

  Delegaţii la Congresul PC au semnat, vineri, cu o abţinere, rezoluţia privind fuziunea PC cu PLR. Preşedintele PC, Daniel Constantin, a fost mandatat să semneze protocolul de fuziune cu PLR.

  Alianţa Liberalilor şi Democraţilor
  Programul politic şi Statutul partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) au fost aprobate prin vot, vineri, de membrii fostelor partide PLR şi PC, în cadrul Congresului de fuziune. Preşedinţii PLR şi PC, Călin Popescu Tăriceanu, respectiv Daniel Constantin, au semnat protocolul de fuziune prin contopire, aceştia urmând să împartă preşedinţia noului partid.

  Senatorul Daniel Barbu, care face parte din Comisia de fuziune, a explicat în cadrul evenimentului că “reprezentarea grafică a semnului electoral al ALDE este o pasăre în zbor şi textul «ALDE» încadrat în 12 pentagrame de culoare galbenă în forma unei elipse incomplete şi, dedesubt, separat de o dungă orizontală, textul Alianţa Democraţilor şi Liberalilor”.

  Alegerile interne din cadrul ALDE vor avea loc începând cu 1 ianuarie 2017, până atunci noul partid funcţionând pe baza Statutului şi a protocolului votate în cadrul Congresului reunit. Reprezentanţii noii formaţiuni politice au stabilit deja că la alegerile parlamentare şi la cele locale vor participa independent, iar candidaţii vor fi stabiliţi prin alegeri interne.

  Noua formaţiune politică va reprezenta clasa de mijloc, întreprinzătorii, profesiile liberale, pe cei care lucrează în serviciul public, în economie, a spus Tăriceanu, subliniind că partidul va apăra şi va promova drepturile şi libertăţile individului, “puse la grea încercare de instituţii ale statului, având în vedere că “în România democraţia nu este suficient consolidată şi se află în regres”.

  Preşedintele PC Daniel Constantin le- a spus delegaţilor la congresul PC, că prin fuziunea PC cu PLR se va forma cea de-a treia forţă politică “ALDE”, a cărei identitate europeană să nu poata fi pusă la îndoială. “Vă propun să participaţi alături de mine şi de conducerea PC la înfiinţarea pentru prima dată în România a unui partid a cărei identitate europeană să nu fie pusă la îndoială, un partid de centru dreapta, parte a partidului european ALDE care luptă la nivel european pentru o democraţie autentică pentru respectarea drepturilor cetăţeneşti”, le- a spus Daniel Constantin delegaţilor.

  Mesajul lui Victor Ponta
  Premierul Victor Ponta a transmis, vineri, un mesaj participanţilor la Congresul de fuziune între PC şi PLR, arătând că nu poate fi alături de ei din motive medicale şi că salută apariţia ALDE. “Nu pot fi alături de dumneavoastră din motive medicale, dar salut apariţia noii forţe politice ALDE, care va uni forţa liberalilor cu echilibrul conservatorilor”, se menţioneaza în mesajul transmis de Victor Ponta şi citit de secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi.

  În mesajul lui Victor Ponta se mai spune că are toată încrederea în Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin. El a mai arătat, în mesaj, că doreşte să ducă mai departe guvernarea care este un model de succes, adăugând că mai sunt de promovat prevederi importante cum ar fi Codurile Fiscale şi Legea salarizării.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img