More


  CRIZĂ de MEDICI la AMBULANŢA. AUTOSPECIALELE stau din LIPSĂ de personal medical

  =

  ambu1

  Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJU) Satu Mare a primit, din partea Ministerului Sănătăţi, aprobarea de a înfiinţa un compartiment de consultaţii la domiciliu. Acest serviciu ar decongestiona activitatea la Urgenţe cu până la 30%.

  ambu3

  Din păcate, însă, acest compartiment nu poate fi funcţional din cauza faptului că nu sunt medici dispuşi să facă turele de câte 12 ore.

  Managerul SJU Satu Mare, Gabriela Opriş, a arătat azi, în cadrul şedinţei Comitetului de Dialog Social de la Prefectură, că, pentru ca acest compartiment să funcţioneze, este nevoie de cinci medici şi cinci ambulanţieri.

  opris

  Pentru acest compartiment am avut patru ambulanţe. Două dintre acestea le-am dat Spitalului Judeţean iar două stau în bălării. Compartimentul de consultaţii la domiciliu ar avea nevoie de cinci medici şi cinci ambulanţieri. Până acum şi-a arătat interesul doar un singur medic. Facem un apel medicilor din judeţ să ne ajute şi să putem pune în funcţiune compartimentul de consultaţii la domiciliu. Nu cred că din cei peste 2.000 de medici cât sunt în judeţ să nu fie nimeni interesat – a arătat Gabriela Opriş.

  ambu2

  Pentru o tură de 12 ore, un medic generalist ar fi plătit cu 84 de lei în zilele din cursul săptămânii şi 120 de lei în week-end, un medic specialist cu 108 lei în zilele normale şi 150 de lei în week-end, iar un medic primar cu 120 de lei în cursul săptămânii şi 160 de lei în week-end.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img