More


  De ce CONSUMĂ tinerii sătmăreni DROGURI?! POLIŢIŞTII dau vina şi pe PĂRINŢI

  - Advertisement -

  SAMSUNG CSC

  Prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram, a convocat o şedinţă la cabinetul său pe tema consumului de droguri si a substanţelor etnobotanice în rândul elevilor. La această întâlnire au participat şi reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în vederea prevenirii şi combaterii acestui fenomen. Scopul acestei întruniri a fost evaluarea acestui fenomen, identificarea şi aplicarea unor măsuri de control mai eficiente.

  Din discuţiile ce au avut loc reiese faptul că una din principalele cauze a consumului de droguri şi a substanţelor etnobotanice în rândul elevilor o reprezintă lipsa de interes şi implicare a părinţilor. Cei mai mulţi dintre elevii care consumă astfel de substanţe sunt copii cu anumite probleme sociale, care în lipsa unui control parental cad pradă acestui viciu. Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare au declarat că au iniţiat o întâlnire cu reprezentanţii comitetelor de părinţi din judeţ, dar prezenţa a fost una foarte scăzută, dovedind incă o data lipsa de interes a acestora cu privire la acest subiect.

  Reprezentantul Inspectoratului Şcolar Judeţean a precizat că instituţia pe care o reprezintă va cere cadrelor profesorale să prezinte constant în cadrul orelor de diriginţie o informare elevilor cu privire la pericolele la care se expun în cazul consumului de droguri sau substanţe etnobotanice. Prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram, a solicitat reprezentanţilor instituţiilor prezente, colaborare instituţională o mai mare implicare şi responsabilitate în vederea prevenirii şi combaterii acestui fenomen.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Anunț condoleanțe

  0
  spot_img
  spot_img