More


  Din Canada, la pupitrul Filarmonicii “Dinu Lipatti”. Sătmăreanul Andrei Feher va dirija joi orchestra sătmăreană

  - Advertisement -

  andrei1

  Instrumentiştii Filarmonicii “Dinu Lipatti” vor fi dirijaţi joi (11 iunie) de Andrei Feher, un sătmărean stabilit cu mai mulți ani în urmă în Canada, în cadrul unui concert simfonic aflat în programul instituției de cultură. Sătmăreanul trăiește în Canada de la vârsta de 13 ani și este recunoscut în întreaga lume pentru arta sa dirijorală.
  Andrei Feher s-a născut într-o familie de muzicieni din Satu Mare. Mama lui Andrei a studiat pianul, iar tatăl contrabasul. Andrei Feher a început să studieze vioara la vârsta de 7 ani în Satu Mare, continuându-și ulterior pregătirea în Montreal. Și-a definitivat studiile la Universite Laval și Ecole de Musique le Prisme.

  andrei2

  În cadrul concertului dirijat joi seara de Andrei Feher, iubitorii muzicii clasice vor putea audia: Uvertura la opera „Genoveva”, op. 81 de R. Schumann; Concertul pentru clarinet și orchestră în La major de W. A. Mozart și Simfonia a V-a în Re minor de F. Meldessohn.
  Concertul va începe la ora 18.30.

  andrei3
  Absolvent, în 2013 al Conservatorului de Muzică din Montreal, Andrei Feher porneşte cu dreptul în cariera sa de dirijor. În luna iunie 2013, proaspătul absolvent a fost numit şef al orchestrei simfonice a Facultăţii de Muzică a Universităţii Laval. La vârsta de 22 de ani, Andrei Feher a dirijat Orchestra Simfonică din Quebec, ca asistent șef în rezidență. A ocupat această funcție timp de 2 ani de zile, fiind cel mai tânăr dirijor rezident din istoria orchestrei canadiene. Din septembrie 2014 este asistent șef al Orchestrei din Paris.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img