More


  GAZETA vă PREZINTĂ noile PREŢURI din SUPERMARKETURILE din JUDEŢ. Cu cât au SCĂZUT şi UNDE

  - Advertisement -

  11

  Reducerea TVA la 9% la toate produsele alimentare, la băuturile nealcoolice şi la serviciile de alimentaţie publică, măsura care a intrat în vigoare de azi, ar trebui să aducă alimente mai ieftine cu cel puţin 12,5%. Măsura se pare că a fost respectată în marile magazine din judeţ.

  Dacă majoritatea marilor magazine din judeţ au operat doar reducerile de TVA, de la 24% la 9%, la alte magazine preţurile au fost scăzute suplimentar. Este cazul lanţului de magazine Unicarm, acolo unde preţurile au fost micşorate suplimentar cu 15% la produsele proprii.

  “Începând de astăzi am redus preţurile, conform legislaţiei, de la 24% la 9%”, a dat asigurări reprezentantul magazinelor Unicarm, Vasile Cicio.

  12

  Oficialul a mai completat că: “Vreau să punctez că am redus preţurile şi la producţia proprie, şi mă refer aici la carne, mezeluri, lactate şi conserve. Concret, am redus cu 15% la unele produse”.

  Dacă unele magazine au vândut de câteva zile produse care au două preţuri pe etichetă, altele au anunţat că de la 1 iunie vor vinde alimente la preţ fix, fără zecimale şi aici este vorba de lanţul de supermarketuri Lidl, în timp ce grupul Auchan a anunţat că reduce preţurile anticipat cu 12 procente încă din 21 mai.

   

  “Din 26 mai reducem prețurile în avans, conform cu reducerea TVA pentru următoarele categorii de produse: carne de pasăre, produse proaspete cu autoservire, mezeluri, produse lactate (cu excepția produselor UHT), ouă, brânzeturi, delicatese proaspete, icre, salate și preparate din pește. Căutați la raft etichetele albastre!”, se arată pe site-ul celor de la Kaufland.

  10

  Unii agenţi economici au decis să reducă duminică şi programul magazinelor pentru a putea ajusta preţurile afişate pentru alimente până luni dimineaţa, 1 iunie, dată la care a intrat în vigoare reducerea TVA de la 24% la 9% pentru produsele alimentare, inclusiv băuturi (cu excepţia băuturilor alcoolice) destinate consumului uman şi animal, animale şi păsări vii din specii domestice, seminţe, plante şi ingrediente utilizate în prepararea alimentelor.

   

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare