More


  Înregistrare audio pe care s-ar afla atentatorul din Kuweit, făcută publică de Statul Islamic

  =

  2

  Gruparea Statul Islamic (SI) a dat publicității o înregistrare audio cu un bărbat despre care afirmă că ar fi cel care a comis, vineri, într-o moschee șiită din Kuweit, atacul sinucigaș soldat cu 27 de morți, relatează luni Reuters.

  Înregistrarea conține în mare parte versete coranice și a fost postată pe rețelele sociale folosite de gruparea SI. Vorbitorul din înregistrare îi critică pe musulmanii șiiți, ‘în special din Kuweit’ și susține că aceștia se pot aștepta la o răzbunare pentru ceea ce el numește insultarea islamului.

  ‘Foarte, foarte curând veți vedea ceva neașteptat, așteptați-vă la sânge, așteptați-vă la moarte’, a spus presupusul atacator.

  Ministerul de Interne din Kuweit l-a identificat pe atentator ca fiind Fahd Suliman Abdul-Muhsen al-Qabaa, un cetățean saudit și susține că a aterizat pe aeroportul din Kuweit City în zorii zilei de vineri, cu doar câteva ore înainte de a detona o vestă cu explozibili în moscheea Imam al-Sadeq.

  Momentul sosirii sugerează că exista o rețea în Kuweit utilizată pentru atentat. Ministerul de Interne kuweitian a anunțat că caută eventuali complici la această ‘crimă oribilă’, adăugând că Al-Qabaa s-a născut în 1992.

  Filiala saudită a grupării SI a revendicat atacul asupra moscheii, în care la momentul atentatului se rugau 2.000 de persoane. A fost unul dintre cele trei atacuri de pe trei continente aproape simultane care par să fie legate de jihadiștii SI.

  Atacul a fost cel mai sângeros comis de militanți suniți în Kuwait din 2005, când o grupare care avea legături cu Al-Qaida intitulată Leii peninsulei a avut o ciocnire armată cu forțele de securitate pe străzile Kuweit City. Nouă islamiști și patru membri ai forțelor de securitate au fost uciși în schimbul de focuri.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img