More


  Ioan Oltean, pus sub învinuire într-un dosar privind fapte de corupţie

  =

  Deputatul Ioan Oltean, fost vicepreşedinte şi secretar general al PDL, a fost audiat, joi, de către procurorii DNA Oradea, surse apropiate anchetei afirmând că Oltean a fost pus sub învinuire într-un dosar de corupţie. Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA Oradea au suspiciuni că Ioan Oltean se face vinovat de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, în legătură cu numirea unei persoane într-o funcţie publică.

  Deputatul Ioan Oltean a fost audiat joi, timp de o jumătate de oră, de către procurorii DNA Oradea, într-un dosar de corupţie în care a şi fost pus sub învinuire, transmite corespondentul MEDIAFAX. Ioan Oltean a mers la DNA Oradea însoţit de un avocat, fără a face însă declaraţii la intrarea sau la ieşirea din sediul instituţiei.

  Direcţia Naţională Anticorupţie anunţa, în septembrie 2013, că a început urmărirea penală faţă de Ioan Oltean, care atunci era preşedinte al PDL Bistriţa-Năsăud şi vicepreşedinte al partidului la nivel naţional, pentru folosirea influenţei sau autorităţii funcţiei, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată şi pentru favorizarea infractorului. Potrivit DNA, Ioan Oltean era cercetat şi pentru favorizarea infractorului, procurorii susţinând că, în seara de 22 martie 2012, a anunţat două persoane că a doua zi DNA urma să facă percheziţii la domiciliile acestora, într-un dosar în care erau cercetate pentru fapte de corupţie în legătură cu procedurile de achiziţie şi contractele derulate de Consiliul Judeţean Bistriţa.

  Ioan Oltean declara, la ieşirea de la DNA – unde a fost pentru a lua la cunoştinţă acuzaţiile din acest dosar, că procurorii i-au adus la cunoştinţă că este acuzat de favorizarea infractorului într-o cauză disjunsă dintr-un dosar mai vechi. Ioan Oltean, în prezent co-preşedinte al PNL Bistriţa, este la al şaselea mandat de deputat, între anii 1996 – 1997 el deţinând şi funcţia de ministrul al Apelor, Pădurilor şi Protecţiei Mediului.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img