More


  Liviu Dragnea şi Andrei Dolineaschi, în vizită la Satu Mare

  =

  dragnea2

  Fostul președintele executiv național al Partidului Social Democrat și ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, se va afla vineri într-o vizită în judeţul Satu Mare. Cu această ocazie se va întâlni cu echipa de conducere a Organizației Județene Satu Mare a PSD, în frunte cu președintele Mircea Govor, dar şi cu reprezentanţii conducerii Consiliului Judeţean. Liviu Dragnea va fi însoţit şi de secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi.

  dragnea si dolineaschi

  Întâlnire cu factorii de decizie din judeţ
  “Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, si secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi, se vor afla vineri, 26 iunie, în judetul Satu Mare la o întâlnire cu conducerea Organizaţiei Județene a PSD Satu Mare, primari şi aleşi locali. Totodată, va avea loc o întâlnire şi cu conducerea Consiliului județean Satu Mare, dar şi cu reprezentanții presei sătmărene”, se arată într-un comunicat de presă remis de Organizaţia Judeţeană Satu Mare a PSD.

  De numele fostului ministrul al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi preşedinte executiv al PSD, Liviu Dragnea, se leagă instalarea normalităţii şi, ulterior, a succesului în Organizaţia Judeţeană Satu Mare a PSD. Liviu Dragnea a declarat anul trecut că Organizaţia Judeţeană Satu Mare a PSD şi-a găsit în sfârşit liniştea cu noua conducere, asigurată de preşedintele Mircea Govor. Liviu Dragnea a opinat că formaţiunea a intrat pe un curs ascendent, devenind una dintre organizaţiile puternice de la nivel naţional.

  După vizita din 25 octombrie 2014, ocazie cu care premierul Victor Ponta a promis sprijin pentru stingerea datoriilor Spitalului Judeţean de Urgenţă, Guvernul României a alocat sumele necesare în acest sens. De asemenea, Guvernul României s-a angajat să asigure sumele necesare pentru aparatura de care ar avea nevoie Spitalul Judeţean, inclusiv instrumentarul de specialitate. Concret, s-au alocat 15,6 milioane de lei vechi pentru plata arieratelor Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare.

  Investiţii fără precedent în judeţ
  La începutul lunii iunie, Guvernul a decis suplimentarea bugetului local al Municipiului Satu Mare cu suma de două milioane de lei. Fondurile sunt destinate realizării Proiectului Tehnic și demarării execuției lucrărilor la obiectivul de investiție ‘Pod peste Râul Someș — Amplasament Str. Ștrandului’. În prezent, studiul de fezabilitate pentru acest pod a fost elaborat, însă Municipiul Satu Mare nu dispune de fondurile necesare pentru continuarea investiției.

  Fostul Ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, a pus, la sfârşitul lunii august 2014, piatra de temelie a viitorului sediu al Primăriei Tăşnad, finanţarea, în valoare de 2.641.253 lei, fiind asigurată de către Ministerul Dezvoltării. La acea dată, vicepremierul Liviu Dragnea a pus o capsulă a timpului la baza viitorului sediu, alături de preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Mircea Govor, şi preşedintele Organizaţiei Orăşeneşti Tăşnad a PSD şi primar al Tăşnadului, Vasile Mitraşca.

  Prin grija fostului ministrul al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, au venit în judeţ, în perioada 2013 – 2015, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, 98 de milioane de lei. Preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, a arătat că semnarea contractelor de finanţare constituie un lucru foarte important pentru dezvoltarea judeţului.

  Valoarea investiţiilor care s-au desfăşurat până în prezent în Negreşti Oaş, a celor aflate în derulare precum şi a celor care vor urma în perioada imediat următoare însumează peste 260 de milioane de lei. Printre altele, fostul vicepremier Dragnea a dat în luna august a anului trecut ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare a DN 19 Livada – Negreşti-Oaş – Sighet. De asemenea, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin ordinul nr. 2153 din 4 noiembrie 2014, a aprobat spre finanţare proiecte în valoare de peste 10,6 milioane de lei pentru oraşul Negreşti Oaş. Cea mai mare parte a acestor fonduri sunt destinate finalizării pârtiei de schi de la Luna Şes precum şi pentru reabilitarea a aproape 20 de străzi din capitala Ţării Oaşului. Totodată, Corpul C al Primăriei a intrat în reabilitare.

  De numele lui Liviu Dragnea și Victor Ponta se leagă și alocare de 27 de microbuze noi școlare. Astfel, Guvernul României a asigurat o şansă de a accede la actul educaţional pentru mii de elevi. Microbuzele, cu o capacitate de 16+1 locuri, au fost predate primăriilor Acâș, Beltiug, Berveni, Călinești-Oaș, Cămin, Culciu, Gherța Mică, Moftin, Turț, Valea Vinului, Odoreu, Racşa, Agriş, Andrid, Batarci, Bixad, Căuaş, Homoroade, Lazuri, Medieşu Aurit, Micula, Oraşu Nou, Pişcolt, Santău, Tarna Mare, Târşolţ şi Viile Satu Mare.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img