More


  MAE a conferit organizației World Vision România premiul pentru ‘Exceptional Achievement in International Development’

  =

  1

  Secretarul de stat pentru analiză politică și relația cu Parlamentul, Radu Podgorean a participat, luni, la festivitatea de acordare a premiilor Galei Societății Civile 2015, ediția a XIII-a, desfășurată la Ateneul Român, înmânând premiul pentru ‘Exceptional Achievement in International Development’ organizației neguvernamentale World Vision România, în numele Ministerului Afacerilor Externe, informează un comunicat al MAE remis presei.

  ”Organizația a primit acest premiu pentru inițierea coaliției ‘ChildPact’, o rețea regională de organizații cu peste 500 de ONG-uri din regiunea extinsă a Mării Negre, prin intermediul căreia România exportă experiență în domeniul protecției copilului, în țările din vecinătate. Acordarea acestui premiu face parte din planul național de lucru pentru Anul European pentru Dezvoltare 2015, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe și Comisia Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare”, se arată în comunicat.

  Uniunea Europeană a desemnat 2015 Anul European pentru Dezvoltare (AED). Primul An European destinat afacerilor externe, AED 2015, oferă oportunități de implicare pentru cetățeni și arată angajamentul Uniunii Europene pentru eradicarea sărăciei globale. Motto-ul Anului European pentru Dezvoltare este: ‘Lumea noastră, demnitatea noastră, viitorul nostru’. Ministerul Afacerilor Externe, în calitate de coordonator național al politicii de cooperare pentru dezvoltare, a desemnat Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare ca partener de implementare a planului național de lucru pentru AED 2015.

  Bugetul de asistență pentru dezvoltare (AOD) pe anul 2015 al Ministerului Afacerilor Externe este în sumă totală de 10,1 milioane lei. Aproximativ 35% este destinat Republicii Moldova, unde vor fi finanțate proiecte în domenii precum justiție și afaceri interne, agricultură, educație, creșterea capacității instituționale și dezvoltarea societății civile.

  Alți beneficiari din state ca Georgia, Egipt, Tunisia, Libia, Ucraina și Afganistan vor primi aproximativ 15% din buget pentru proiecte vizând sprijinirea procesului democratic, societatea civilă, consolidarea capacității instituționale în diferite domenii ale administrației, educației, protecția copilului, reducerea riscului la dezastre. Aproximativ 10% din buget este destinat asistenței umanitare, fiind acordat pe măsura apariției unor necesități la nivel internațional.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img