More


  Număr RECORD de persoane LEŞINATE pe stradă din cauza CANICULEI

  - Advertisement -

  canicula-ambulanta

  Tot mai multe persoane cad victimele temperaturilor ridicate din ultima perioadă. Concret, angajaţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă au fopst solicitaţi să intervină în cazul unui număr de opt persoane care au leşinat în plină stradă. Practic, este sfârşitul de săptămână cu cel mai mare număr de persoane care cedează în faţa caniculei în acest an. Specialiştii le fac sătmărenilor o serie de recomandări pentru a evita expunerea la riscuri.

  upu1

   

  “Având în vedere că echipajele noastre au intervenit în perioada weekend-ului la opt cazuri de persoane căzute în diferite locuri publice (pe stradă, în biserică) revenim cu recomandările către populaţie în perioadele caniculare: Evitaţi, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11 – 18; Purtaţi pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise; Beţi zilnic între 1,5 – 2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete. În perioadele de caniculă se recomandă consumul unui pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute; Nu consumaţi alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii; Evitaţi băuturile cu conţinut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri racoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice; Consumaţi fructe şi legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castarveţi, roşii) deorece acestea conţin o mare cantitate de apă; Aveţi grijă de persoanele dependente de voi (copii, vârstnici, persoane cu dizabilităţi) oferindu-le, în mod regulat lichide, chiar dacă nu vi le solicită; Păstraţi contactul permanent cu vecini, rude, cunoştinţe care sunt în vârstă sau cudizabilităţi, interesandu-vă de starea lor de sănătate”, se arată într-un comunicatd e presă remis de către Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

  COD ROSU - BUCURESTI

  Persoanele care suferă de anumite afecţiuni îşi vor continua tratamentul conform indicaţiilor medicului. Este foarte util ca în aceste perioade, persoanele cu afecţiuni cronice, cardio-vasculare, hepatice, renale, pulmonare, de circulaţie, mentale sau cu hipertensiune să consulte medicul curant în vederea adaptării schemei terapeutice la condiţiile existente, se mai arată în sursa citată.

  foto: ambulanta

  explicaţie foto: ALARMANT. Canicula face tot mai multe victime  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Anunț condoleanțe

  0
  spot_img
  spot_img