More


  Ponta despre nominalizarea la SIE: Decizia PSD va fi de a vota împotrivă sau de a nu vota deloc

  =

  1

  Premierul Victor Ponta a declarat că a aflat din discuțiile avute cu colegii săi de partid că decizia conducerii PSD va fi de a vota, în Parlament, împotriva nominalizării lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE sau de nu vota deloc.

  “Mâine PSD are ședința Biroului Permanent Național condus de Rovana Plumb (…) care a fost aleasă președinta Consiliului Național și este statutar numărul doi în partid. Ceea ce vă pot spune despre PSD este că, din ce am discutat cu colegii mei, decizia este de a nu vota pentru candidatura domnului Ungureanu din mai multe motive pe care cred că vă este ușor să le intuiți. E o decizie politică pe care o ia conducerea partidului și apoi o discutăm cu grupurile noastre parlamentare. Decizia politică va fi discutată la PSD, va fi de a vota împotrivă sau de a nu vota deloc. Tot aia este”, a afirmat Ponta, duminică, la B1TV.

  Premierul a precizat că grupul PSD este “extraodinar de serios și de disciplinat”.

  În opinia sa, un prim argument pentru care PSD nu trebuie să-l voteze pe Mihai Răzvan Ungureanu la șefia SIE este faptul că șeful statului nu l-a informat în mod direct despre această nominalizare.

  “În primul rând, lipsa de respect și disprețul domnului Iohannis față de tot ceea ce înseamnă lucruri importante. Eu am aflat din presă despre nominalizare. Nu știu de unde a aflat domnul Oprea. O să vă spună dânsul. Eu am spus anul trecut și îmi pare rău că am dreptate — domnul Iohannis ne consideră pe toți așa niște iobagi pe moșia domniei sale care trebuie să îndeplinim niște ordine. PSD nu îndeplinește ordinele domnului Iohannis, mai ales când sunt greșite.(…) Noi nu le îndeplinim. Asta e. Se supără, ne mai face un dosar, nu știu, dar nu le îndeplinim”, a spus Ponta.

  Pe de altă parte, Ponta a subliniat că puterea nu trebuie dată unui singur partid.

  “Anul trecut s-a vorbit foarte mult și a fost un argument să nu dăm toată puterea unui singur partid. Văd că era valabil doar pentru PSD. Acum văd, dacă dăm toată puterea PNL e bine. Nu. Eu zic că e rău”, a adăugat premierul.

  El a atras atenția că PNL, spre deosebire de UNPR, a votat “pentru căderea Guvernului Ungureanu”.

  “Am văzut multe discuții că UNPR o să voteze pentru MRU (n.r.Mihai Răzvan Ungureanu). Atenție Gabi Oprea și UNPR, și o să vă confirme lucrul ăsta, n-au votat pentru căderea Guvernului Ungureanu, în schimb PNL a votat pentru căderea Guvernului Ungureanu și au spus despre Ungureanu niște lucruri pe care eu nu le-am spus niciodată. Și acum, la trei ani după, ne explică ce bun a fost Mihai Răzvan Ungureanu. Eu cred că PNL-iștii sunt penibil în ceea ce fac și total neserioși”, a mai spus Ponta.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img