More


  Ponta nu e acuzat de corupţie, Iohannis a fost şi el cercetat

  =

  ponta

  PSD a transmis ambasadelor de la Bucureşti o nouă scrisoare, după cea de la finele săptămânii trecute, în care arată că respingerea de către deputaţi a cererii DNA de urmărire penală a lui Ponta a fost conform legii şi că şi preşedintele Iohannis a candidat cercetat fiind pentru conflict de interese.

  “Votul de astăzi a fost în concordanţă cu legile şi Constituţia României. Majoritatea parlamentară a respins cererea DNA în cazul premierul Victor Ponta, stabilind astfel că nu există motive pentru începerea unei urmăriri penale privind un posibil conflict de interese”, scriu social-democraţii în scrisoarea transmisă diplomaţilor după votul de marţi şi obţinută de MEDIAFAX. Totodată, în scrisoare se precizează că şi Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat, luni, un aviz negativ referitor la cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, cu 7 voturi “pentru”, 18 “împotrivă” şi o abţinere. “Trebuie notat că în aceste acuzaţii aduse împotriva premierului Victor Ponta nu se menţionează comiterea unor acte de corupţie! Ele sunt similare cu acuzaţiile care i-au fost aduse actualului preşedinte Klaus Iohannis, care a fost cercetat, anul trecut, pentru conflict de interese, în timp ce era candidat la alegerile prezidenţiale şi a fost achitat după ce a câştigat alegerile”, se arată în scrisoare.
  PSD mai arată că Direcţia Naţională Anticorupţie nu va fi blocată în a continua investigaţiile, după votul din Camera Deputaţilor. “DNA nu a fost blocată sau împiedicată să-şi continue investigaţiile. Astăzi, avocatul lui Victor Ponta a prezentat un răspuns referitor la acuzaţiile procurorilor, până acum neavând posibilitatea de a face acest lucru. Premierul Victor Ponta va ataca ordonanţa procurorilor potrivit legii, la nivelul superiorilor ierarhici ai acestora, deoarece dreptul său de a se apăra nu a fost pe deplin respectat”, mai susţin autorii scrisorii.
  Documentul face referire şi la reacţiile unor ambasade occidentale de la Bucureşti, subliniind că acestea atrag atenţia nu numai asupra faptului că “politicienii nu trebuie să intervină în sistemul judiciar, lucru pe care şi premierul l-a cerut”, dar şi asupra “respectării întru totul a legislaţiei româneşti şi a principiului unui proces echitabil”, acesta fiind un fragment din comunicatul de marţi al Ambasadei americane. Semnatarii scrisorii precizează că obiectivul este, pe de o parte, de a cere opoziţiei să nu încerce să schimbe majoritatea parlamentară şi Guvernul folosind “un caz judiciar neconcludent” şi, pe de altă parte, de a cere justiţiei “să respecte dreptul premierului Victor Ponta de a se apăra”.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img