More


  Primarul Coica şi consilierii UDMR au îngropat securea războiului

  =

  consiliu

  Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, şi grupul consilierilor UDMR au îngropat ieri, în cadrul şedinţei Consiliului Local, securea războiului. Primul pas a fost făcut de către consilierul UDMR Masculic Csaba, unul dintre numele vehiculate pentru a ocupa postul de viceprimar al municipiului Satu Mare, fiind completat de către deputatul Kereskenyi Gabor. Dorel Coica a ţinut să precizeze că nu el a început această polemică de la distanţă, dar a fost de acord cu solicitarea celor de la UDMR.

  UDMR nu mai vrea funcţia de viceprimar
  Fost lider al facţiunii UDMR din Consiliul Local şi unul dintre numele vehiculate pentru postul de viceprimar al municipiului Satu Mare, Masculic Csaba a ţinut să clarifice pretenţiile UDMR pentru un fotoliu de conducere în administraţia publică locală. “Noi am luat o decizie în ceea ce priveşte postul de viceprimar în următoarele zece luni. Noi ţinem de această decizie. Bineînţeles că s-a discutat în stânga şi în dreapta de ce se vrea, cum se doreşte, ce atribuţii. Am o singură rugăminte. Noi, cei de la UDMR, am terminat acest subiect. Îl rog pe domnul primar să termine. Nu ne amestecăm noi în treburile PSD, nu vă implicaţi nici dumneavoastră în treburile UDMR. Suntem conştienţi fiecare dintre noi, suntem maturi, avem buletin, ştim ce facem. Noi, UDMR, mergem înainte în formula în care am ajuns şi vom vedea ce va fi în 2016”, a spus Masculic Csaba.

  Răspuns într-o manieră destinsă
  Mai în glumă, mai în serios, primarul Dorel Coica a spus că Masculic Csaba a fost favoritul său pentru funcţia de viceprimar, chiar dacă vine din opoziţie. “Din partea mea, dumneavoastră (se referă la Masculic Csaba, n.red.) aveţi numai cuvinte de apreciere”, a spus Dorel Coica.

  UDMR scoate batista albă
  Prezent la şedinţă, preşedintele Organizaţiei Municipale Satu Mare a UDMR, deputatul Kereskenyi Gabor, a precizat că speră ca pe viitor nivelul discuţiilor să nu mai coboare la un nivel prea jos, astfel încât să se evite pe cât posibil polemicile. “Eu sper din tot sufletul ca lucurile să intre pe un făgaş normal şi această schimbare de mentalitate se va produce. Singura mea rugăminte este să nu coborâm sub un anumit nivel”, a spus Kereskenyi Gabor.

  Primarul spune că doar a reacţionat
  Primarul Dorel Coica a reacţionat, spunând că el doar a dat o replică acuzelor venite din partea celor de la UDMR, în frunte cu deputatul Kereskenyi Gabor. “Eu am dat întotdeauna doar un drept la replică la ceea ce aţi spus dumneavoastră. Eu am venit după dumneavoastră ca să vă arăt calităţile. Dar am înţeles mesajul dumneavoastră. Dacă dumneavoastră consideraţi că se poate colabora foarte bine şi putem să luăm nişte decizii bune pentru municipiu, atunci e în regulă”, a precizat Dorel Coica.

  Acord şi nu prea
  Cu toate că au căzut de acord să nu se mai atace atât de virulent, consilierii UDMR au refuzat aprobarea unui proiect de hotărâre privind acordarea de sprijin financiar în favoarea echipei de fotbal fanion a judeţului – Olimpia. Consilierii UDMR au acuzat lipsa de transparenţă şi maniera unui funcţionar din administraţia locală, dar fără să precizeze vreun nume. Cel mai vehement a fost consilierul Masculic Csaba, care a precizat că dacă modul de lucru al funcţionarului în cauză nu se va schimba, UDMR nu va aproba proiectul în cauză.

  Opoziție și împotriva populației
  Consilierii UDMR, sprijiniți de cei ai PNL, au făcut opoziție, în final, nu doar primarului Dorel Coica, ci chiar sătmărenilor. Concret, interesului comunității. Astfel, aceștia au respins proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului municipiului Satu Mare, prin care urma să se aloce bani pentru repararea mai multor acoperișuri de bloc distruse de grindina căzută în luna mai. Consilierii UDMR și PNL au reușit, dintr-un foc, să oprească și fondurile pentru restaurarea soclului statuii lui Vasile Lucaciu. Mai mult, aceiași consilieri au amânat și proiectul privind construcția unui resturant de tip McDrive în intersecția de la Burdea, în locul fostei benzinării OMV. “E singura locaţie unde putem să facem McDrive. Adică au aprobat consilierii UDMR un OMV, o benzinărie, în mijlocul cartierului şi să nu aprobăm o chestie civilizată pe care o doreşte toată lumea. Eu propun de aici în 11 luni câte mai sunt, doar proiecte pentru Satu Mare. Dacă le aprobă e bine, dacă nu eu arăt cetăţenilor cine se opune“, a declarat Dorel Coica.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img