More


  Primarul Dorel Coica a dat de pământ cu opoziţia

  - Advertisement -

  opozitie

  Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a dat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, de pământ cu UDMR Satu Mare, dar şi cu fostul viceprimar Adrian Albu, pe care i-a acuzat de populism ieftin şi de proastă gestionare a banului public. Edilul şef sătmărean a precizat că fosta conducere UDMR a Primăriei Satu Mare, alături de majoritatea UDMR din Consiliul Local, au periclitat o serie de proiecte de reabilitare a unor obiective importante, respectiv au înglodat în datorii municipiul Satu Mare. Singurul care a scăpat de criticile primarului Coica a fost fostul primar Iuliu Ilyes, despre care a declarat scurt: “Îl apreciez pe primarul Ilyes. A fost un om gospodar, a fost bine intenţionat. A vrut să facă lucruri bune”.

  Teatrul de Nord, pus în pericol?!
  Dorel Coica a acuzat fosta conducere a Primăriei Satu Mare, menţionându-i aici pe foştii viceprimari Kereskenyi Gabor şi Adrian Albu, că au fost la un pas să rateze proiectul de reabilitare a Teatrului de Nord. “La Teatrul de Nord era să pierdem licitaţia, dar am intervenit la timp. Căci aşa au pregătit la vremea respectivă domnul Kereskenyi şi cu echipa dânsului, dar şi domnul Albu. Deci, s-a anulat licitaţia şi era să pierdem banii. Dar pentru că am intervenit şi am găsit oameni serioşi care să refacă proiectul, iată că acum se desfăşoară reabilitarea Teatrului. Deci, să fim serioşi până la capăt”, a acuzat Dorel Coica.

  Alte proiecte, noi acuzaţii
  Edilul şef sătmărean a mai precizat că în aceeaşi situaţie s-ar fi aflat şi proiectul de reabilitare al fostului Cinematograf Popular, proiect care ar fi fost salvat in extremis. “Uitaţi-vă la Popular. Clădirea trebuia să fie gata în luna iunie. Tot de pe vremea dânşilor avem probleme. Au avut un proiect, nu vreau să vă spun cum. Au dat proiectul unei firme care este în faliment şi nu au lucrat nimic luni de zile şi riscam să pierdem banii de la Uniunea Europeană şi să ne facem de râs faţă de partenerii noştri din Ungaria. Sperăm să finalizăm proiectul în septembrie”, a arătat Dorel Coica.

  Proiecte vechi, proiecte noi
  Dorel Coica a ţinut să îi răspundă preşedintelui UDMR Satu Mare, Kereskenyi Gabor, care l-a acuzat pe actualul primar că nu a venit cu niciun proiect nou, ci că toate le-ar fi moştenit de la fostul primar Iuliu Ilyes. “Să ne arate Kereskenyi şi Albu ce au făcut ei patru ani. Să ne arate un obiectiv pe care l-au propus ei şi pe care l-au realizat. Se laudă Kereskenyi că am luat de la Ilyes. Dar ele trebuiau continuate. Dar avem şi alte proiecte. Drumul de ocolire este proiectul nostru. Drumul către Sătmărel este proiectul nostru. Am făcut trotuare. Reabilitările a mii de apartamente este proiectul nostru, pe care nu l-am luat nici de la Kereskenyi, nici de la Albu. Ei să arate ce au făcut ei, iar eu am să arăt ce am făcut eu. Mai departe, Dumnezeu cu mila!”, a spus primarul municipiului Satu Mare.

  Mall-ul, motiv de dispute
  Dorel Coica a lăsat să se înţeleagă că proiectul viitorului mall din Satu Mare ar fi periclitat de către consilierii UDMR. “Iar acum nu avem decât obstrucţii şi obstrucţii. Veţi vedea în şedinţa de mâine (azi, n.red.) că avem o porţiune de 17 ari pe care o cer cei care vor să facă mall-ul şi vor băga tot felul de fitile ca să nu se facă mall-ul. De ce să facă primarul Coica?! De ce nu au făcut Albu şi cu Kereskenyi patru ani?! Căci nu au făcut nimic”, a spus Coica.

  A avea sau nu McDrive
  Edilul şef sătmărean a spus că şi proiectul construirii unui McDrive în zona Burdea ar fi periclitat de către aceiaşi consilieri UDMR. “Vă rog să urmăriţi partea cu Burdea. Este singura locaţie unde putem să facem un fast-food, cu McDrive. Dar consilierii UDMR au aprobat o benzinărie în mijlocul cartierului şi nu sunt de acord cu un fast-food. Am pus proiectul pe ordinea de zi ca să vedem dacă îl votează. Să nu îmi demonstreze ei mie că au majoritatea. Pe mine nu mă interesează că ei au majoritatea. Eu am să le arăt de acum înainte sătmărenilor cine se opune proiectelor de dezvoltare”.

  Acuzaţii de proastă gestionare a banului public
  Primarul municipiului Satu Mare a precizat că fosta conducere UDMR a municipiului Satu Mare a înglodat oraşul în datorii. “UDMR, cu primar şi cu majoritatea în Consiliul Local, au luat 20 de milioane de euro pentru infrastructură . Au avut arierate, datorii pe care le-am plătit noi. Am închis în 2013 pe zero şi ne-am făcut bugetul pe 2014, de aceea putem să face atâtea lucruri. Pentru că am ştiut să gestionăm corect banii. Eu las oraşul fără datorii. Nu am luat niciun credit de la bancă. Tot ce am făcut am făcut din buget”, a spus Dorel Coica.

  Masculic, pe placul lui Coica
  Primarul Coica a lăsat să se înţeleagă că fostul şef al facţiunii UDMR din Consiliul Local, Masculic Csaba, ar fi fost o soluţie pentru postul de viceprimar, doar că deputatul Kereskenyi Gabor nu l-ar fi vrut. “Eu am înţeles că UDMR nu doreşte postul de viceprimar. Şi vă spun eu de ce nu îl doreşte. Pentru că Masculic Csaba ştie administraţie şi l-ar fi concurat pe Kereskenyi anul viitor. Masculic dacă ar veni ca viceprimar s-ar consolida şi Kereskenyi ar rămâne pe dinafară. Aceasta este teama lui. Avem capacitatea să conducem şi fără UDMR. Eu nu am prieteni la UDMR. Eu nu pot fi prieten cu duşmanul meu. Ei nu sunt obişnuiţi să muncească. Kereskenyi ce face?! Se duce în Parlament şi se odihneşte, doarme un pic, bine mersi. Vine înapoi şi face pe ideologul politic”, a spus Dorel Coica.

  Ironii finale către UDMR
  Întrebat de jurnalişti despre posibilitatea ca UDMR să îşi exercite majoritatea şi să îşi pună doi viceprimari, Dorel Coica a fost extrem de ironic cu un astfel de scenariu. “Pe unul dintre viceprimarii de la UDMR o să îl trimit în partea stângă a Someşului şi pe celălalt pe dreapta să numere câinii. Apoi, să îmi prezinte raportul a doua zi. Asta o să le dau viceprimarilor de la UDMR, dacă tot mă ameninţă că schimbă viceprimarii”, a conchis Coica.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img