More


  Rovana Plumb: Combaterea sărăciei trebuie să rămână o prioritate majoră a Uniunii Europene pentru următorii 5 ani

  - Advertisement -

  1

  Statele membre ale Uniunii Europene trebuie să se angajeze, în următorii cinci ani, în politici concrete pentru stimularea creșterii economice și crearea locurilor de muncă, a declarat joi Rovana Plumb, ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

  Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, ministrul Muncii a participat joi la reuniunea Consiliului Ocupare, Politică Socială, Sănătate și Afacerile Consumatorului (EPSCO) — secțiunea dedicată miniștrilor ocupării și politicilor sociale, organizată la Luxemburg de Președinția Letonă a Uniunii Europene.

  ‘Suntem de acord că angajarea statelor membre în procesul de reforme structurale este o acțiune decisivă de care avem nevoie pentru stimularea creșterii economice și crearea locurilor de muncă, ca prioritate majoră a Uniunii Europene pentru următorii 5 ani. În ceea ce privește recomandările specifice de țară, România le salută și suntem de acord cu ele, pentru că acestea corespund priorităților cărora România le acordă maximă importanță: creștere sustenabilă, creare de locuri de muncă, combaterea sărăciei și o viață mai bună pentru fiecare dintre cetățeni’, a afirmat Rovana Plumb.

  Aceasta a precizat că România se situează, în trimestrul I 2015, pe primul loc în Uniunea Europeană privind creșterea economică, cu un procent de 4,2%, și pe locul 9 în Uniune privind șomajul.

  ‘Din punct de vedere al creșterii economice, România a ajuns astăzi pe primul loc în Uniunea Europeană, în primul trimestru al anului 2015, cu o creștere economică de 4,2% și menținem acest trend, conform previziunilor făcute de către instituțiile financiare internaționale. În ceea ce privește șomajul, am ajuns la o rată de 6,7%, care ne clasează pe locul 9 în cadrul Uniunii Europene și am pus accent nu numai pe implementarea Schemei de garanții pentru tineri, dar și pe politici active în ceea ce privește creșterea gradului de ocupare a persoanelor peste 45 de ani. Astfel, s-au creat în 2 ani și jumătate peste 267.000 locuri de muncă’, a adăugat ministrul Muncii.

  Aceasta a subliniat, totodată, că politicile și prioritățile Uniunii Europene trebuie să fie definite în contextul întăririi și consolidării politicilor de ocupare, de combatere a sărăciei. În acest context, a transmis un mesaj puternic cu privire la necesitatea respectării de către toate statele membre a principiului liberei circulații a lucrătorilor.

  În cadrul prânzului de lucru, miniștrii Muncii și Protecției Sociale au discutat subiectul egalității dintre femei și bărbați, în vederea stabilirii unor orientări strategice pentru anul 2020. Cu această ocazie, ministrul Muncii a exprimat sprijinul României pentru crearea unei Strategii a Uniunii Europene dedicate egalității de gen, dar și susținerea pentru pachetul de măsuri destinate reconcilierii vieții de familie cu cea profesională.

  Comisia Europeană a fost reprezentată în reuniunea CONS EPSCO de la Luxemburg de vicepreședintele pentru zona Euro și Dialog Social, Valdis Dombrovskis, comisarul pentru Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale, Competențe și Mobilitatea Forței de Muncă, Marianne Thyssen, și comisarul pentru Justiție, Consumatori și Egalitate de Gen, Vera Jourova.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img