More


  SĂTMĂRENII cer mai multe PARCURI. VEZI ce SPUNE primarul Dorel Coica

  - Advertisement -

  20150614_102311

  Sătmărenii nu s-au speriat de caniculă și au defilat prin Centrul Vechi al municipiului reşedinţă de judeţ pentru a arăta cât de importante sunt spațiile verzi în mediul urban. Totul în cadrul celei de-a șaptea ediții a Paradei Florilor. De la eveniment nu au lipsit nici oficialităţile, în frunte cu primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica. În acest an un număr de trei agenți economici din municipiu s-au alăturat Paradei Florilor prin pregătirea unor care alegorice, în timp ce pentru copiii de la școlile și grădinițele din municipiu defilarea a fost un prilej de carnaval, pentru care și-au confecționat costume din materiale reciclabile.

  Sătmărenii au defilat prin Centrul Vechi pentru a atrage atenția asupra importanței spațiilor verzi în orașele din județ. Marșul a avut loc în contextul cele de-a 7-a ediții a Paradei Florilor, organizată anual de cei de la Agenţia pentru Protecția Mediului (APM) Satu Mare. Elisabeta Bekessy, directorul APM Satu Mare, a declarat că la fel ca și în fiecare an, instituția a lansat o invitație tuturor sătmărenilor pentru a participa la paradă, iar pentru a aduce un element de noutate, Elisabeta Bekessy a spus că: “în acest an, în fruntea paradei a stat stema județului, alcătuită din flori, pentru a ilustra dragostea sătmăreilor față de natură. De asemnea, am renunțat în acest an la fanfară, iar pentru a face ceva mai deosebit, defilăm pe ritmul oferit de precuționiști”. În ceea ce privește scopul paradei din acest an, Elisabeta Beykessy a declarat că: “prin această acțiune încercăm să atragem atenția asupra faptului că avem nevoie de mai multe spații verzi în orașe, de mai multe piste de biciclete, care să ne permită să explorăm atât frumusețile municipiului cât și cele ale județului.”

  20150614_102621

  Inițiativei APM s-au alăturat și autoritățile locale și județene care, în semn de omagiu, au depus flori la bustul lui Kiss Gedeon, fondatorul celui mai mare parc din municipiul Satu Mare. Liderii au declarat că vor susține inițiativele care au ca scop mărirea numărului de spații verzi din oraș și din județ. Primarul Dorel Coica a specificat faptul că există o strânsă legătură între calitatea vieții din municipiu și numărul și suprafața de spații verzi, care contribuie la reducerea poluării și la creșterea calității aerului. În acest sens, edilul şef sătmărean va susține inițiativele care vin în sprijinul ecologiștilor.

   

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Anunț condoleanțe

  0
  spot_img
  spot_img