More


    Sătmărenilor li se oferă posibilitatea de a-şi reduce vârsta standard de pensionare

    - Advertisement -

    cjp

    Legea 155/2015 de modificare a Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, care a intrat în vigoare de ieri, oferă posibilitatea reducerii vârstei standard de pensionare pentru persoanele care au realizat perioade de vechime în muncă în grupa I de muncă mai mici de 6 ani, dar de cel puţin 2 ani, se arată într-un comunicat de presă remis de Casa Judeţeană de Pensii Satu Mare. Aceeaşi lege mai oferă posibilitatea cumulării, în vederea reducerii vârstei standard de pensionare, a perioadelor mai mici de 2 ani realizate în grupa I de muncă, în condiţii speciale sau alte condiţii de muncă cu perioade realizate în grupa a II-a de muncă, respectiv în condiţii deosebite.

    În cazul persoanelor care au desfăşurat activităţi în grupa a II- a de muncă până la data de 1 aprilie 2001, respectiv în condiţii deosebite de muncă după această dată, condiţiile de reducere a vârstei standard de pensionare reglementate de Legea nr. 263/2010 se menţin.

    Reducerea vârstei standard de pensionare se face numai pentru ani întregi lucraţi în grupe superioare de muncă şi/sau condiţii deosebite/speciale de muncă. Reducerea vârstei standard de pensionare se face numai cu condiţia realizării stagiului complet de cotizare prevăzut de lege.
    Florin Dura    ULTIMELE ȘTIRI

    Latest Posts

    spot_img
    spot_img