More


  Sute de JUCĂRII pentru COPII comercializate în JUDEŢ prezintă PERICOL!

  - Advertisement -

  40

  Cu prilejul controalelor efectuate de angajaţii Comisartiatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor au fost constatate deficienţe precum lipsa traducerilor sau traduceri incomplete in limba română a unor informaţii privind avertismentele, modul de funcţionare a jucăriilor, modul de utilizare a jucăriilor precum şi de montare a bateriilor, la un număr de 11 operatori economici.

  În cazul a 5 operatori economici s-a constatat lipsa manualelor de utilizare a mai multor jucării, alţi 3 operatori economici nu aveau afişate preţurile jucăriilor, iar 4 agenţi economici nu avea certificate de garanţie pentru jucării.

  Pe raza judeţului Satu Mare au fost verificate jucării în valoare de 48.903 lei la un număr de 16 operatori economici, valoarea jucăriilor cu abateri fiind de 13.000 lei la un număr de 545 de jucării care au fost oprite temporar de la comercializare. Pentru deficienţele constatate s-au aplicat sancţiuni contravenţionale cu avertisment şi amenzi în valoare de 19.000 lei în cazul a 15 operatori economici.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img