More


  Taiwan: Explozia dintr-un parc acvatic s-a soldat cu peste 500 de răniți

  =

  imageResize

  O explozie survenită sâmbătă într-un parc acvatic din Taiwan s-a soldat cu peste 500 de răniți, dintre care 200 grav, când o pulbere colorată proiectată asupra mulțimii a luat foc, indică ultimul bilanț comunicat duminică de către autorități, relatează AFP.

  Potrivit directorului adjunct pe probleme sanitare din orașul New Taipei, situat în apropiere de capitala taiwaneză, 509 persoane au fost rănite în explozie, dintre care 188 în mod grav. Bilanțul crește pe măsură ce persoanele rănite se prezintă chiar ele la spital.

  Bilanțul anterior era de peste 200 de persoane, dintre care mai mult de 90 în stare gravă.

  ”Explozia și incendiul au fost provocate de jeturile de pulbere. Aceasta s-ar fi putut declanșa de la căldura spoturilor luminoase de pe scenă”, a explicat un purtător de cuvânt al pompierilor din localitatea New Taipei.

  Explozia a avut loc în timp ce sute de persoane se aflau în parcul de distracții acvatice ”Formosa Fun Coast”, din localitatea situată în apropiere de capitala taiwaneză.

  Televiziunea locală a arătat imagini cu scena în flăcări și cu o mulțime ce încerca să fugă, oamenii fiind îmbrăcați doar în costume de baie și acoperiți de pulbere colorată.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img