More


  Un elev din CINCI consideră că DROGURILE sunt BUNE. Poliţiştii îi vor CĂUTA pe PĂRINŢI la SERVICIU

  - Advertisement -

  22

  Centrul de Prevenire, Evaluare şi Antidrog (CPECA) Satu Mare, structură teritorială a Agenţiei Naţionale Antidrog, a efectuat în acest an un sondaj în rândul a peste o mie de elevi din judeţul Satu Mare. Rezultatele au fost pe cât de suprinzătoare pe atât de alarmante.

  Astfel, la întrebarea “Etnobotanicele sunt droguri legale, sigure pentru consum?”, 211 elevi, reprezentând 17,8%, au răspuns afirmativ.

  Lucru şi mai grav, un număr de 289 de elevi, reprezentând 24,5% dintre respondenţi, au răspuns că au cunoştinţă de “copii din şcoala lor care cred că consumă dorguri, inclusiv etnobotanice”.

  21

  Reprezentantul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare, Simona Săndulescu, a tras un semnal de alarmă vizavi de pasivitatea părinţilor în faţa acestui pericol.

  “Părinţii nu manifestă interes faţă de activităţile de prevenire. Doar în 12 şcoli din judeţ au fost prezenţi părinţii elevilor. Cu toate că am programat şedinţa la ora 18.00. Faptul că părinţii au impresia că copiii lor nu sunt supuşi acestui pericol se înşeală. Copiii consideră că etnobotanicele nu le fac rău. Dar în unele etnobotanice sunt inclusiv insectivide”, a spus Simona Săndulescu.

  20

  Concret, părinţii nu s-au prezentat la activităţile de prevenire, motiv pentru care poliţiştii îi vor căuta la locul de muncă.

  “Părinţii nu vin la întâlnirile cu specialiştii pe linie de prevenire a consumului de droguri, motiv pentru care vom merge la locurile de muncă ale părinţilor”, a spus subcomisarul Camelia Tarba, şeful Centrul de Prevenire, Evaluare şi Antidrog.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img