More


  Undă verde pentru DEFRIŞATORI. SUTE de hectare de pădure sunt NEPĂZITE în judeţ. FURTURILE sunt în CREŞTERE

  - Advertisement -

  12

  Hoţii de lemne pot să îşi facă de cap prin pădurile din judeţ. Şi asta pentru că, potrivit directorului Direcţiei Silvice Satu Mare, Sever Şter, pentru 700 de hectare de pădure nu este asigurată pază.

  Sever Şter cere ajutorul primarilor în vederea sensibilizării proprietarilor de păduri, astfel încât aceştia să semneze contracte de administrare şi pază cu ocoalele silvice din judeţ.

  11

  “În judeţ există peste 700 de hectare de pădure care nu sunt păzite. ITRSV-ul (Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare, n.red.) , care este reprezentantul autorităţii publice centrale în zonă, are obligaţia să le facă amenzi. Sigur, nu doresc această chestiune. Dar primarii ar trebui să vadă articolul din Codul Silvic care îi obligă să îi înştiinţeze pe oameni să încerce să îşi facă un contract de administrare. Tot pe Codul Silvic este prevăzut bugetul de venituri şi cheltuieli care trebuie să fie transparent, şi contractul de administrare care trebuie semnat. Pentru că de aici apar facilităţi de amenajare şi administrare organizată a pădurii”, a spus Sever Ştef.

  Reprezentantul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare (ITRSV) Satu Mare, Maria Antal, a precizat că atât cantitatea cât şi valoarea materialului lemnos, furat din pădurile din judeţ, este în creştere. Astfel, în anul 2013 s-a confiscat cantitatea de 1.336 de metri cubi de material lemnos, cu o valoare de 24.000 de lei, în anul 2014 s-a confiscat cantitatea de 2.952 metri cubi de material lemnos sustras de diferite persoane, la o valoare de 68.365 lei.

  10

  Culmea ironiei, în cursul anului trecut doi angajaţi ai Ocolului Silvic Ciumeşti au fost depistaţi că erau colaboratori ai hoţilor de lemne, fiind îndepărtaţi din sistem.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare