More


  Val de CĂLDURĂ peste SATU MARE. VEZI aici CÂT va dura CANICULA

  =

  canicula1

  Asupra judeţului Satu Mare s-a abătut, în această perioadă, un val de clădură, potrivit estimării evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 8 – 21 iunie făcute de Administraţia Naţională de Meteorologie.

  Temperaturile vor depăşi frecvent 30-35 de grade ziua şi 20 de grade noaptea. Cele mai ridicate valori vor fi în perioada 14 – 15 iunie. Spre sfârşitul intervalului, va fi posibilă o scădere uşoară de temperatură, valorile menţinându-se totuşi peste mediile climatologice specifice.

  canicula5

  Fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala pe areale restrânse în cursul după-amiezelor, iar pentru intervalul 15 – 18 iunie va creşte probabilitatea pentru averse mai frecvente şi local mai însemnate cantitativ.

  canicula2

  Medicii recomandă ca în această perioadă să fie evitată, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11 – 18, să fie purtate pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise, să fie cunsumat zilnic 1,5-2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete. În perioadele de caniculă se recomandă consumul unui pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute.

  canicula4

  Se mai recomandă să nu se consume alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii, să fie evitate băuturile cu conţinut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri racoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice, să se consume fructe şi legume proaspete.

  Totodată, medicii mai recomandă ca cetăţenii să aibe grijă de persoanele dependente de voi (copii, vârstnici, persoane cu dizabilităţi) oferinduli-se, în mod regulat lichide, chiar dacă nu solicită, să păstreze permanent contactul cu vecini, rude, cunoştinţe care sunt în vârstă sau cudizabilităţi, iar persoanele care suferă de anumite afectiuni îşi vor continua tratamentul conform indicatiilor medicului.

  canicula3

  Este foarte util ca în aceste perioade, persoanele cu afecţiuni cronice, cardio-vasculare, hepatice, renale, pulmonare, de circulaţie, mentale sau cu hipertensiune să consulte medicul curant în vederea adaptării schemei terapeutice la condiţiile existente.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img