More


  ZECI de candidaţi au FUGIT de Bacalaureat. Vezi SUBIECTELE

  - Advertisement -

  bac

  După aproximativ trei săptămâni în care elevii de clasa a XII-a au susținut probele de evaluare a competen­țelor lingvistice de comunicare orală în limba română, a competențelor digitale și a celor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, azi au început probele scrise ale examenului de bacalaureat. Şi nu au început doar în nuanţe pozitice, în condiţiile în acre zeci de elevi nu s-au prezentat la proba scrisă la Limba și literatura română.

  Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare anunţă că un număr de 53 de candidaţi nu s-au prezentat la proba scrisă la Limba și literatura română.

  “Proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat, desfășurată în data de 29 iunie 2015, a fost susținută de 2.496 candidați din totalul de 2.549 înscriși, un număr de 53 candidați fiind absenți. În funcție de tipul de subiect, pentru filiera teoretică profil real, filiera tehnologică și filiera vocațională – toate profilurile (cu excepția profilului pedagogic), din 1.938 înscriși au fost prezenți 1.897, respectiv pentru filiera teoretică profil uman și profilul pedagogic, din 611 înscriși au fost prezenți 599. Nu au fost semnalate incidente”, se arată în comunicatul de presă remis de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare.

  Subiectele la profil uman
  Analiza unui fragment din piesa de teatru “Ultima oră”, de Mihail Sebastian, un text despre rolul scriitorilor în societate şi un eseu despre două personaje dintr-un roman interbelic studiat au fost subiectele de la bacalaureat, proba la limba şi literatura română de la profilul umanist. Candidaţii de la filiera teoretică – profilul umanist şi cei de la filiera vocaţională – profilul pedagogic au avut de rezolvat, la proba scrisă de la limba şi literatura română, trei subiecte cu mai multe cerinţe, notate cu câte 30 de puncte, zece puncte fiind acordate din oficiu.

  Subiectele la profil real

  Analiza unui fragment din “Trei generaţii”, de Lucia Demetrius, un text despre importanţa practicării unui sport la orice vârstă şi un eseu despre particularităţile de construcţie a unui persoanj dintr-un text al lui Creangă, Călinescu sau Preda au fost subiectele la bacalaureat de la profilul real. Varianta de subiecte extrasă luni pentru proba scrisă la limba şi literatura română de la examenul de bacalaureat, la profilul real şi filiera tehnologică, a fost cea cu numărul 5. Candidaţii au avut de rezolvat trei subiecte cu mai multe cerinţe, notate cu câte 30 de puncte, zece puncte fiind acordate din oficiu.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img