COD ROSU de caniculă MÂINE în judeţ. Autorităţile se declară PREGĂTITE

subprefect

Subprefectul Altfatter Tamas a convocat azi o şedinţă de urgenţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare.

Subprefectul Altfatter Tamas a declarat că este foarte posibil ca temperaturile să atingă un nivel critic în cursul zilei de azi.

“În acest moment întregul judeţ se află sub incidenţa codului protocaliu. Avem temepraturi care depăşesc pe alocuri 37 de grade Celsius. Acel indice ITU (indicele de confrot termic, n.red.) depăşeşte, din păcate, 80. Este o situaţie mai rar întâlnită în zona noastră. Din păcate, avem informaţii că mâine (azi, n.red.) întregul judeţ Satu Mare va intra pe cod roşu. Am considerat obligatoriu să stabilim un plan de măsuri, care va fi valabil pentru tot ce înseamnă caniculă şi secetă prelungită în Satu Mare, nu numai pentru această perioadă de o zi sau două, ci pe o perioadă mai îndelungată”, a spus Altfatter Tamas.

Subprefectul le-a mai cerut preoţilor să deschidă bisericile pentru a le oferi sătmărenilor posibilitatea de a se feri de căldurile tot mai greu de suportat.

“Am trimis o adresă către toate cultele din Satu Mare ca lăcaşele de cult să fie deschise cetăţenilor pentru a-şi găsi o oază de răcoare în aceste momente critice. Mă refer la persoanele în vârstă, la persoanele care sunt cardiace, mă refer la gravide, la copii, la persoanele care au tot felul de predispoziţii”, a spus Altfatter Tamas.

Având în vedere valul de caniculă care s-a abătut peste judeţul Satu Mare, subprefectul Altfatter Tamás Ferenc a vizitat ieri Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) Satu Mare pentru a verifica aspectele legate de pregătirea şi funcţionalitatea servciului în aceste condiţii meteo deosebite. Pentru a fi evitate eventuale aglomerări de pacienţi la UPU, în această perioadă în care judeţul Satu Mare se află sub cod portocaliu de caniculă, numărul cadrelor medicale a fost suplimentat. De asemenea, subprefectul a vizitat şi Serviciul de Ambulanţă unde, de asemenea, personalul a fost suplimentat pentru ca intervenţiile să fie prompte şi eficiente.

4 COMMENTS

  1. Si azi au fost 37 de grade la Carei,da nu am vazut nici un cort pe strada sa distribuie cineva macar un pahar cu apa,s-a oferit o farmacie din centrul orasului sa de-a primul ajutor:un pahar cu apa si medicament pe loc in cazul afectiunilor cardiace sau hipertensivilor.Bine le sta celor din administratie,bravo lor ,la asa ceva nu se gandesc doar la ale lor probleme !

    • Va fi azi cort, stai linistit careianule ciutist. Nu va mai ajunge Buletin de Carei de tot umpleti si celelalte site-uri cu cumentariile voastre rautacioase? Auzi Daniela, dragostea cuiva bronzat?

  2. In Baia Mare s-au instalat tasnitori stradale foarte moderneș pe cand si la noi…sau noi avem Somesul aproape

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Guvernul ia în calcul revenirea la starea de urgenţă. SURSE

Potrivit unor surse Adevărul, la propunerea medicilor, Guvernul Orban ia în calcul reintroducerea stării de urgenţă în zonele în care s-au înregistrat foarte multe...

Marcel Ciolacu, despre legea carantinării şi izolării. “Nu putem vota această lege. Am o dezamăgire personală faţă de Klaus Iohannis”

Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, a declarat, luni, că parlamentarii social-democraţi nu vor vota în Senat “până când prim-ministrul şi ministrul Sănătăţii nu...

Gabriel Leș: Legea privind carantinarea și este o aberație juridică

Senatorul PSD de Satu Mare, fostul ministrul al Apărării, Gabriel Leș, spune că Legea privind carantinarea și izolarea pe care guvernul Orban o vrea...

Marcel Ciolacu: “Când vom depune moţiunea, ea trece 100%. În acest moment avem 204 voturi”

Comitetul Executiv al PSD s-a reunit luni pentru a discuta felul în care parlamentarii partidului vor vota în privinţa legii carantinării, iar la sfârşitul...

Handicapat… pe jumătate

Este greu de răspuns de ce parchează unii peste linii, așa cum se vede în imaginea alăturată publicată de activiștii de la DriversSM. Desigur,...