More


  ARDUD, oraş MEDIEVAL. SĂTMĂRENII sunt invitaţi la MedievArtFest

  - Advertisement -

  ardud4

  Ajuns la cea de a patra ediţie, Festivalul Medieval de la Ardud, MedievArtFest, din acest an se va desfăşura în perioada 17-19 iulie, manifestările fiind organizate sub egida împlinirii a 800 de ani de la prima atestare documentară a localităţii Ardud.

  Cu această ocazie, la Ardud, în zona Cetăţii Ardud şi pe Platoul de la Beciuri, vor fi organizate turniruri şi alte jocuri medievale la care vor participa Ordinul Cavalerilor de Mediaş, Ordinul Cavalerilor Lup, Ordinul Cavalerilor „ArtGotica”, Ordinul Cavalerilor de Muhlbach, sau Ordinul Cavalerilor „Crux Alba” din Ungaria.

  ardud5

  De asemenea, vor avea loc concerte de muzică medievală prezentate de Cimpoierii din Transilvania, Huniadi Cantores, Truverii, Nomen este Omen, Corvinia, Hipnotique, Terra Alba, Hollonek (Ungaria) dar şi de trupele Sirius, Nosa, Scehma sau trupa de teatru „Scena”. În total, circa 140 de cavaleri şi domniţe se vor întâlni în această perioadă la Ardud.

  ardud2

  Manifestările dedicate MedievArtFest Ardud vor debuta vineri, de la ora 10.00, cu deschiderea Cartierului Medieval pe Platoul Beciurilor, urmat, de la ora 11.00, cu un seminar de jurnalism la sediul Primăriei Ardud.
  Deschiderea oficială a Festivalului Medieval va avea loc de la ora 17.00, la Cetatea din Ardud, moment care va fi urmat spectacole, dansuri şi turniruri medievale care vor fi susţinute atât la Cetate cât şi pe Platoul de la Beciuri de ordinele cavalereşti prezente la Festival. Ziua se va încheia cu retragerea cu torţe.

  ardud1

  Cel mai important eveniment al primei părţi a zilei de sâmbătă va fi semnarea Hrisoavelor de colaborare culturală între oraşul Ardud şi municipiul Sebeş, care va avea loc la Primărie de la ora 13.00. Tot în aceeaşi locaţie se va desfăşura şi conferinţa „Ardud – Tradiţie şi Continuitate”.
  După-amiaza zilei de sâmbătă este dedicată spectacolelor şi turnirurilor cavalereşti care se vor desfăşura la Cetate şi la Beciuri.

  ardud6

  Cel mai important spectacol „800 de ani de Luptă şi Credinţă – Sigiliul Leului de Aur” care se va desfăşura la Cetate, de la ora 21.15.

  Ziua de duminică va debuta, de la ora 12.00, cu Parada Medievală, urmată de dezvelirea monumentului „Ardud 800”, care se va desfăşura de la ora 12.30 în faţa Primăriei Ardud.

  ardud3
  După-amiaza zilei de duminică este dedicată paradelor, spectacolelor şi concertelor cavalereşti care vor avea loc atât la Cetate cât pe pe Platoul din zona Beciurilor. MedievArtFest Ardud 2015 se va încheia, la ora 22.00, cu retragerea cavalerilor.



  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img