More


  Festivalul MEDIEVAL de la Ardud a DEBUTAT. Organizatorii se aşteaptă la un festival REUŞIT

  =

  site1

  MedievArtFest Ardud, ajuns la cea de a patra ediţie, a debutat azi cu o serie de evenimente culturale. Organizatorii au precizat azi, în cadrul unei conferinţe de presă, că se aşteaptă la un festival reuşit.

  Manifestările dedicate MedievArtFest Ardud au debutat azi, la ora 10.00, cu deschiderea Cartierului Medieval pe Platoul Beciurilor, urmat, de la ora 11.00, de un seminar de jurnalism la sediul Primăriei Ardud.

  Tot în aceeaşi locaţie a fost organizată şi o conferinţă de presă la care au participat primarul oraşului Ardud, Ovidiu Duma, secretarul primăriei, Cristian Micle, dar şi directorul Festivalului Medieval, Liviu Panciu. Cu această ocazie, primarul Ovidiu Duma a afirmat că ediţia din acest an a Festivalului medieval are o semnificaţie desoebită, fiind organizat la împlinirea a 800 de ani de la prima atestare decumentară a opraşului Ardud. „Este un festival unic în judeţ atât datorită istoriei Cetăţii Ardud cât şi datorită organizatorilor. Nădăjduiesc că va fi un festival reuşit care să-i bucure pe cei care vor lua parte la manifestări. Mizăm pe un public numeros la acest festival”, a precizat edilul şef.

  ardud2

  La rândul său, directorul MedievArtFest, Liviu Panciu, a arătat că simbolul celor 800 de ani de luptă şi credinţă a istoriei Ardudului îşi va pune amprenta pe acest festival. „Vom face un periplu în istorie prin seminarii şi momente artistice, dar şi o sinteză a timpurilor trecute prin intermediul unor poveşti spuse în prezent. Ediţia din acest an a transformat MedievArtFest într-un festival internaţional odată cu prezenţa unor cavaleri şi formaţii de muzică medievală din Ungaria. Păstrăm brandul de festival-spectacol care se află într-un trend ascendent. Numărul de artişti care vor fi prezenţi la acest Festival aproape că s-a dublat faţă de ediţiile trecute. Prin intermediul acestui eveniment, Ardudul îşi poate găsi un loc importanbt în turismul cultural ca oraş turistic medieval”, a mai spus Liviu Panciu.

  site2

  Tot în cadrul conferinţei de presă, secretarul Primăriei Ardud, Cristian Micle, a afirmat că în cursul zilei de azi va fi semnat un protocol de înfrăţire cu un oraş din Ungaria, dar şi un protocol de colaborare cu municipiul Sebeş, după ce anul trecut a fost semnat unul asemănător cu oraşul Târgu Neamţ.

  Deschiderea oficială a Festivalului Medieval este prevăzută pentru azi, de la ora 17.00.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img