More


  Grecii au nevoie de UE, dar şi UE are nevoie de greci

  =

  ponta

  Premierul Victor Ponta a spus, luni, că îi “detestă pe talibanii şi măcelarii sociali care demonizează un popor doar pentru că îndrăzneşte acel popor să aibă altă părere decât ei”, el comentând astfel reacţiile la referendumul prin care grecii au respins măsurile de austeritate.

  Victor Ponta a scris, pe contul său de Facebook, că grecii “sunt o democraţie funcţională şi asta trebuie respectat şi chiar admirat”, iar România nu se poate compara cu situaţia de la Atena, pentru că are o istorie diferită, dar şi condiţii politice şi economice diferite, orice comparaţie dintre cele două state fiind forţată. Premierul mai spune că, indiferent de rezultatul referendumlui din Grecia, va fi nevoie de reforme structurale şi de sacrificii, el adăugând că atunci când România a fost în criză nimănui nu i-a păsat.

  “Îi detest pe talibanii sau măcelarii sociali care demonizează un popor doar pentru că uneori îndrăzneşte acel popor să aibă altă părere decât ei. Grecia este parte esenţială a Europei. Grecii au nevoie de UE, dar şi UE are nevoie de greci. Soluţia este doar împreună şi doar prin dialog şi respect, nu prin decizii unilaterale. Indiferent de calea aleasă de Grecia vor fi necesari ani lungi de reforme care implică sacrificii şi suferinţe. Când România a fost în criză nimănui nu i-a păsat. Aş vrea de dată asta să fim toţi mai solidari”, a scris Victor Ponta pe contul său de Facebook.

  Şeful Exectivului susţine că România se află pe creştere economică, iar a compara situaţia de aici cu cea din Grecia este ca şi cum ai compara “mere cu pere”. “România nu seamănă deloc cu Grecia – nici în bune, nici în rele. Avem o istorie diferită, mentalitate diferită, condiţii naturale, sociale, politice şi economice diferite. Trebuie că cineva să fie foarte ignorant sau foarte manipulator că să facă nişte comparaţii forţate acolo unde logica spune că nu poţi compară mere cu pere. Independent de situaţia de mai sus, România a trecut cu bine de o criză cumplită (2009-2011), se află în al patrulea an consecutiv de creştere economică sustenabilă (locul 1 în Europa pe ultimul trimestru), şomaj sub media europeană, pace socială şi stabilitate guvernamentală, o Agenţie fiscală în modernizare şi eficientă, sistem bancar puternic şi bine supravegheat de BNR, potenţial economic de creştere şi dezvoltare care se pune în valoare prin ultimele măsuri adoptate (în special Codul Fiscal)”, mai spune premierul.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img