More


  Guvernul Ponta are toată legimitatea să implementeze măsurile cuprinse în Codul Fiscal

  =

  rovana plumb 1

  Guvernul Ponta are toată legimitatea deciziilor, plecând de la ordonanţă la asumarea răspunderii în Parlament, să promoveze şi să implementeze măsurile cuprinse în Codul Fiscal, pentru că este obligat să ţină cont de votul dat de Parlament şi nu de opţiunile politice, a declarat Rovana Plumb.

  Preşedintele interimar al PSD a spus, duminică, într-o conferinţă de presă, că modificările de fiscalitate s-au bucurat în Parlament de o susţinere cvasiunanima şi, de aceea, măsurile care sunt cuprinse în codurile fiscale trebuie să fie promovate. “Guvernul Ponta are toată legimitatea deciziilor, plecând de la ordonanţă la asumarea răspunderii în Parlament, să promoveze şi să implementeze măsurile cuprinse în Codul Fiscal”, a declarat Rovana Plumb. Ea a subliniat faptul că România “este pregătită astăzi să poată să adopte măsurile cuprinse în codurile fiscale”. “Nu spunem noi toate acestea, ci datele economice, analiştii economici”, a adăugat ea.

  Plumb a susţinut că acest Cod Fiscal “pregăteşte terenul” pentru ca România, în anul 2016, să înregistreze o creştere economică mai mare de 5 la sută. Măsurile se bazează pe “eforturile pe care le-a făcut Guvernul, acelea de a impune măsuri dure de luptă împotriva evaziunii fiscale, astfel crescând colectarea, au crescut spectaculos investiţiile străine directe în prima parte a anului susţinute tocmai de predictibilitatea şi stabilitatea care ar fi introduse prin adoptarea codurilor fiscale”, a continuat Plumb.

  Preşedintele interimar al PSD a mai susţinut că “aceste coduri fiscale reprezintă şansa României de a merge în continuare pe dezvoltare” şi orice întârziere în aprobarea acestor coduri “poate să compromită competitivitatea României”. Rovana Plumb a declarat că nu exclude o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru adoptarea cât mai rapidă a măsurilor prevăzute în Codul Fiscal, dar deciziile se vor lua în urma consultărilor din cadrul coaliţiei.

  Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la România TV, că Guvernul are soluţii pentru aplicarea măsurilor Codului Fiscal, cum ar fi emiterea unei ordonanţe de urgenţă sau angajarea răspunderii în faţa Parlamentului, dar că “era ideal să existe în acest domeniu un consens politic”.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img