More


  Inspectorii RAR AVERTIZEAZĂ! SUTE de maşini sunt PERICOL PUBLIC în judeţ

  - Advertisement -

  rar

  Reprezentanţii Registrului Auto Român – filiala Satu Mare – susţin că în primele şase luni ale acestui an s-au verificat tehnic în trafic, la nivelul județului Satu Mare, un număr de 1.328 de vehicule. Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor și remorcilor inspectate, 76,58 % au avut diferite probleme tehnice sau legate de documente. Totuşi, ca urmare a controalelor desfășurate zilnic de reprezentanţii Registrului Auto Român în trafic, numărul vehiculelor cu probleme tehnice a scăzut cu 3% față de aceeași perioadă a anului trecut.

  Inspectorii RAR au descoperit și 49 de autovehicule care prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecțiunilor periculoase constatate la sistemul de frânare și la direcție. În aceste situații una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român.
  Un procent de 56,48 % din cele 1.328 de vehicule verificate de oficialii RAR au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere. Inspectorii RAR au constatat proasta funcționare a instalației electrice de iluminare și semnalizare, defecțiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcție sau în articulațiile punților față și spate.
  De asemenea, 1,2 % dintre vehicule au avut probleme legate de identificare, respectiv neconcordanțe între seria poansonată pe șasiu/caroserie și cea din acte, schimbarea culorii autovehiculului sau a destinației de utilizare.
  Totodată, un procent de 2,64 % dintre vehicule au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice, respectiv dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false, lipsa actelor. În urma analizei emisiilor poluante, la 4,53% dintre vehiculele oprite inspectorii RAR au constatat depășirea nivelului maxim admis.

  În urma acestor controale desfășurate la nivelul județului Satu Mare de Registrul Auto Român și Poliția Rutieră în prima jumătate a acestui an au fost aplicate 549 de amenzi și au fost reținute 4 permise de conducere și 132 de certificate de înmatriculare. Când vehiculul este imobilizat de Poliție ca urmare a gravității defecțiunilor constatate, inspectorii RAR procedează la anularea inspecției tehnice periodice. Directorul General al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă, menționează că rezultatele controalelor desfașurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Securitatea

  0
  spot_img
  spot_img