More


  POLUARE cu metale grele în SATU MARE. Care este cea mai AFECTATĂ zonă

  - Advertisement -

  20

  Reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare atrag atenţia asupra faptului că în zona centrală a municipiului Satu Mare se înregistrează cele mai mari emisii de substanţe periculoase, depăşindu-se pragul admis. Este vorba despre zona Podului Decebal şi zona intersecţiei de la Burdea, acolo unde traficul intens pune în pericol sănătatea sătmărenilor.

  Reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului susţin că în zona străzii Mircea cel Bătrân se înregistrează depăşiri ale pragului admis.

   

  “În zona centrală – la sediul A.P.M. – se efectuează analize de substanţe oxidante (O3) la nivelul solului, adică ozon, la care în urma prelevărilor de 30 minute, din numărul total de determinări s-a înregistrat o depășire față de 100 mg/mc, reprezentând valoarea limită admisă orar conform STAS 12574/87, valoarea maximă a depășirii fiind de 111,91 mg/mc”, susţin reprezentanţii APM Satu Mare.

  21

  Probleme se înregistrează şi la intersecţia de la Burdea.

   

  “La indicatorul dioxid de azot (NO2) s-a înregistrat o singură depăşire în punctul de prelevare de la intersecția Burdea, valoarea maximă înregistrată fiind de 126,94 mg/mc, faţă de valoarea maximă admisă de STAS 12574-87 de 100 mg/mc”, se mai precizează în sursa citată.

  Ce-i drept, în luna mai s-au obținut valori mai mici față de luna aprilie, atunci când datorită precipitațiilor abundente a avut loc epurarea atmosferică.

  22

  Reprezentanţii APM susţin că în zona Podului Decebal se înregistrează depăşiri ale valorilor normale ale conţinutului de plumb, zinc, cupru şi crom. Concret, ale metalelor grele, periculoase pentru sănătatea populaţiei.

  “Probele de sol recoltate din zona Podului Decebal, fiind unul dintre punctele de trafic maxim din centrul municipiului Satu Mare, conţinutul de metale grele arată depăşiri ale valorilor normale ale conţinutului de plumb, zinc, cupru şi crom, dar fără a fi depăşite valorile pragului de alertă, conform OM 756/1997. Pe lângă conținutul crescut de metale grele, se obțin depășiri ale valorilor normale pentru sărurile sub formă de sulfați și nitrați în sol”, se arată în analiza realizată de specialiştii APM Satu Mare.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img