More


  Principala alocare în cadrul rectificării bugetare se referă la plata noilor drepturi

  =

  Victor-Ponta

  Principala alocare prevăzută în cadrul rectificării bugetare pe care Guvernul o aprobă, marţi, va fi acordată Ministerului Muncii şi se referă la “noi drepturi” pe care Parlamentul le-a aprobat şi preşedintele le-a promulgat, a anunţat premierul Victor Ponta.

  “Principala alocare, cu această rectificare, se referă la noi drepturi pe care Parlamentul le-a aprobat şi preşedintele României le-a promulgat, drepturi, din punctul de vedere al Guvernului, corecte. Sunt de fapt reveniri în cele mai multe cazuri la ceea ce au tăiat alţii în 2010 şi mă refer aici la faptul că alocăm toţi banii necesari -doamna ministru (Rovana Plumb, ministrul Muncii-n.r.) nu vă lipseşte niciun leu – pentru plata alocaţiilro mărite pentru copii, pentru plăţile suplimentare aprobate de Parlament pentru veteranii de război, pentru foştii deţinuţi politici, pentru aviatori, personalul navigant, pentru diplomaţi, pentru grefieri, pentru toate categoriile sociale”, a spus Ponta.

  El a enumerat şi alocările de care beneficiază alte ministere pentru plata unor drepturi salariale, plata titlurilor executorii şi pentru administraţia publică locală. “Avem asigurate absolut toate drepturile constituţionale fundamentale şi anume: salarii, pensii, alocaţii, ajutoare de şomaj, disponibilizări”, le-a spus Ponta miniştrilor la începutul şedinţei Executivului. El a adăugat că până pe 31 decembrie, acest an, nu va exista nicio problemă cu plata acestor drepturi”, a afirmat prim-ministrul.

  O menţiune specială a fost făcută de premier atunci când s-a referit la Ministerul Sănătăţii. El a infirmat faptul că bugetul acestei instituţii va scădea cu 613,9 milioane de lei şi a susţinut că de fapt i s-au alocat 478 milioane de lei. “Nu se taie, se dă. Să luaţi pe cineva să-l învăţaţi matematică, că minus cu plus, dacă e mai mare plusul, înseamnă că e plus. Aţi mutat nişte bani dintr-o palte într-alta, în final înţeleg că sunt 478 de milioane în plus”, i-a spus Ponta ministrului de resort, Nicu Bănicioiu.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img