More  SECRETARII de primării, acuzaţi de DEZINTERES. Prefectura pune punctul pe I

  - Advertisement -

  prefectura

  Instituţia Prefectului, prin subprefectul Altfatter Tamas şi şeful Serviciului Juridic al Instituţiei Prefectului, Cosmin Dorle, i-a convocat ieri pe secretarii primăriilor din judeţ pentru a-i mobiliza. Oficialii Instituţiei Prefectului au cerut o mai mare implicare atât din partea conducerii primăriilor cât şi a comisiilor locale de fond funciar în rezolvarea problemelor comunităţilor, în condiţiile în care Prefectura le-a creat instrumente reale pentru a putea găsii soluţiile optime.

  Subprefectul Altfatter Tamas i-a întrebat pe secretarii primăriilor din judeţ de ce comisiile locale de fond funciar nu dau curs solicitărilor venite din partea Instituţiei Prefectului, în vederea rezolvării cererilor de retrocedare. “V-am solicitat ca cel puţin de două ori să ne înaintaţi lunar nişte documentaţii ca să putem avea şedinţă de fond funciar a Comisiei Judeţene. Din păcate, dosarele dumneavoastră nu prea apar. Adică, sunt foarte puţine, mai ales în ultima perioadă. Ştiţi foarte bine că avem termen până la finalul anului să finalizăm. Eu cred că trebuie să fim cu toţii pe fază pentru a ne putea încadra în acest termen”, a spus Altfatter.

  Subprefectul Altfatter Tamas s-a întrebat cum este posibil că deşi Instituţia Prefectului le-a dat o uriaşă mână de ajutor în rezolvarea detaliilor tehnice în dosarele de retrocedare, comisiile locale de fond funciar nu reuşesc să îşi îmbunătăţească activitatea. “Toţi secretarii ridicau problema faptului că avem nevoie de planuri de amplasament în format digital, iar acest lucru îngreuna activitatea. Că din această cauză nu putem. Uitaţi că de o lună de zile am primit acea comunicare, pe care v-am trimis-o şi dumneavoastră, a Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, cum că nu avem nevoie de planuri de amplasament în format digital, dar problemele fondului funciar rămân nerezolvate”, a spus Altfatter Tamas.

  Şeful Serviciului Juridic al Instituţiei Prefectului, Cosmin Dorle, s-a declarat nedumerit vizavi de faptul că reprezentanţii primăriilor nu trimit propuneri de modificări legislative, cu toate că invocă constant astfel de motive când sunt luaţi la rost. “V-am rugat să ne trimiteţi propuneri de acte normative sau modificări la actele normative care sunt în vigoare. Cred că cel mai bine se simte în teren modul de punere în aplicare al acestor acte normative. Din păcate, mai ales la legile fondului funciar, am primit doar vreo patru sau cinci propuneri de modificări legislative, în rest nu au fost. Nu cred că este o soluţie, pentru că ştim cu toţii că sunt anumite probleme cu care ne copnfruntăm cu toţi, iar în felul acesta nu vom putea duce la bun sfârşit termenele pe legile fondului funciar, respectiv 1 ianuarie 2016”, a spus Cosmin Dorle.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts