More  Statul Islamic o amenințare, posibil, mai mare decât Al Qaida

  - Advertisement -

  2

  Ministrul american al justiției, Loretta Lynch, a estimat că gruparea jihadistă Statul Islamic reprezintă, posibil, o amenințare mult mai mare decât rețeaua Al Qaida la adresa SUA și a lumii întregi, evidențiind în acest sens tacticile tehnologice avansate la care recurge gruparea, în special prin utilizarea rețelelor sociale pentru radicalizarea cetățenilor americani și din alte părți, într-un interviu pentru postul de televiziune ABC News.

  În același interviu, Loretta Lynch și-a exprimat temerea că gruparea jihadistă, care utilizează tehnologii de ultimă oră și tactici “încă noi pentru’ Washington, ar putea comite un atac cibernetic asupra Statelor Unite.

  ‘Ei au mai mult de 20.000 de utilizatori vorbitori de limba engleză pe Twitter’, indică ministrul american al justiției, subliniind că guvernul SUA ‘încearcă până acum să evalueze amploarea’ campaniei Statului Islamic orientată spre radicalizarea atât a cetățenilor americani, cât și a unora din alte state.

  Experților FBI le este încă dificil să identifice ‘lupii singuratici’ care se află sub influența forțelor radicale sau care plănuiesc atacuri teroriste, a mai spus ea, adăugând că noile tehnologii complică eforturile autorităților în căutarea ‘posibilelor victime’ ale propagandei jihadiste.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts