More  Un sprijin real pentru probleme concrete

  - Advertisement -

  De ceva timp tânjim cu toţii ca judeţul nostru să aibă parte de normalitate. Pledez pentru valori reale, cu substrat concret, care să aducă o stare de sănătate a societăţii. Însă mă încăpăţânez precum eroul din poveştile bătrânilor să susţin că binele învinge la un moment dat răul. Evident, de multe ori ne pierdem răbdarea să mai aşteptăm momentul îndeplinirii acelui bine care pare o himeră imposibil de atins vreodată.

  Cu toate acestea, pentru o zi întreagă, judeţul Satu Mare chiar a avut o zi în care firescul a intrat în făgaşul ce i se cuvine. Şi fiindcă firescul este atât de rar acum, pare de-a dreptul extraordinar. Lideri politici naţionali, europarlamentari şi parlamentari au venit sâmbătă pe plaiurile noastre. Aceştia au venit de ceva timp încoace să ne ajute concret. Unul dintre ei este actualul preşedinte naţional al PSD, Liviu Dragnea, fost vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale. De numele căruia se leagă sute de milioane de lei veniţi sub formă de investiţii în infrastructura rutieră, medicală, socială sau culturală din Satu Mare.

  Dacă alţii, exponenţi ai unor doctrine politice îmbrăcate în portocaliu şi pigmentate cu tăieri de salarii şi pensii, veneau pe la Sâmbra Oilor sau Ziua Armatei de la Carei doar pentru a se îmbăia în mulţime şi a lansa promisiuni deşarte, social-democraţii au demonstrat că sunt în antiteză cu foştii portocalii, actualmente vopsiţi în galben şi cu un vector albastru. PSD a demonstrat că îşi respectă linia social-democrată, îndreptând dezastrul lăsat în urmă de PDL, în frunte cu fostul premier Emil Boc şi preşedintele Traian Băsescu.

  Mai mult, ca şi un bonus, ni s-a adus acum creştere economică şi sume record pentru judeţul Satu Mare. Aceasta este realitatea concretă, care spulberă promisiunile deşarte ale foştilor guvernanţi de tristă amintire.

  Liviu Dragnea a mai adus şi normalitatea în PSD Satu Mare, promovând şi susţinând lideri discreţi, cu orientări democratice viabile, nu scandalagii de profesie. Iată cum putem îndrăzni să credem că Bucureştiul nu este atât de departe de Satu Mare. Iată cum liderul principalului partid de guvernământ, după vizite constante în Satu Mare, ne sprijină efectiv. Restul sunt poveşti politice, cu personaje desprinse din basme de prost-gust, cu balauri demagogi.

  Ioan Raţiu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts