More


  Vreau să stau la Guvern până în 2016, nu mi-e frică că voi fi trădat de PSD

  =

  Victor-Ponta

  Premierul Victor Ponta a declarat că vrea să conducă Executivul până la finalul mandatului, în 2016, pentru că, în opinia sa, este o guvernare care are rezultate foarte bune şi dacă “s-ar strica” ar fi “o prostie” pentru România, el adăugând totodată că nu îi este frică că PSD îl va trăda.

  Şeful Executivului a făcut aceste afirmaţii într-o intervenţie telefonică la România TV, joi seara, în contextul în care a fost întrebat de moderator dacă intenţionează să rămână la guvernare până în 2016. “Aşa este proiectul nostru comun, aşa am discutat şi cu Liviu Dragnea, şi cu Gabi Oprea, şi cu Călin Popescu-Tăriceanu, cu Daniel Constantin.(…) Nimeni nu contestă că această guvernare chiar are rezultate foarte bune. Sunt alte scandaluri, personale, politice, dar toată lumea zice că guvernarea este bună, de ce s-o stricăm? Ar fi chiar o prostie, pentru România în ansamblu”, a spus Ponta.

  Cu toate acestea, premierul a reiterat faptul că este dispus să demisioneze “într-o secundă” dacă i se va cere aceasta de către coaliţia aflată la guvernare, dar nu este dispus să o facă doar pentru că se “isterizează” co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu. De asemenea, întrebat de academicianul Răzvan Teodorescu, invitat în emisiune, dacă se teme că PSD îl va trăda pentru că acest partid are “un spirit al trădărilor” care s-a văzut în cazul predecesorilor săi, Adrian Năstase şi Mircea Geoană, Ponta a răspuns negativ. “Pe lângă faptul că mie PSD mi-a dat maximum ce se poate da unui om, am fost preşedinte TSD, am fost ministru de două ori, am fost prim-ministru, deci orice se va întâmpla, oricum eu nu pot să fiu trădat de PSD pentru că am primit foarte mult, poate mai mult de cât meritam”, a spus Ponta.

  Premierul a amintit că a fost prezent la Congresul PSD din 2005, când Mircea Geoană a pierdut conducerea partidului, şi la întâlnirea de la Hotel Ritz, în cazul lui Adrian Năstase, dar în ceea ce-l priveşte şi-a exprimat convingerea că nu va avea asemenea probleme. “În cazul meu nu mi-a cerut nimeni să demisionez, eu am demisionat, din convingerea mea. Ba chiar colegii au insistat să rămân şi am spus: <<Nu, nu-i bine să rămân>>. Deci nu pot fi trădat pentru ceva ce eu sunt deja la dispoziţia PSD”, a explicat Ponta.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img