More


  ZECI de proiectile de luptă, DETONATE de români la graniţa cu UNGARIA

  - Advertisement -

  10
  Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” al judeţului Satu Mare va desfăşura miercuri, în jurul orei 11.30, în incinta Poligonului de trageri al Ministerul Administraţiei şi Internelor. din localitatea Moftin, o misiune de distrugere a muniţiei rămasă neexplodată din timpul conflictelor armate. Cele 30 de elemente de muniţie constând în proiectile de artilerie, bombe de aruncător şi grenade de mână au fost descoperite pe teritoriul judeţului nostru în ultimele şase luni.

  12

  Echipa pirotehnică a inspectoratului a desfăşurat în acest an 13 misiuni de asanare a teritoriului de muniţia neexplodată. În cele mai multe situaţii, muniţiile au fost descoperite pe timpul executării unor lucrări agricole sau de amenajare în gospodării ori zone nelocuite.
  Distrugerea munitiei se va executa prin explodare folosind procedeul electric.

  11

  Având în vedere pericolul la care se expun cetăţenii în momentul descoperirii elementelor de muniţie neexplodate, reamintim că acestea nu trebuie atinse, ridicate ori transportate în alte locuri, deoarece, în ciuda gradului avansat de deteriorare pot fi încă active. De asemenea, este interzisă introducerea muniţiilor în foc, topirea elementelor metalice sau folosirea muniţiilor pentru improvizarea diverselor unelte. Orice situaţie de acest gen trebuie anunţată la numărul de apel unic pentru situaţii de urgenţă 112.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img