More


  Atenţie la ŢEPELE cu energie ELECTRICĂ. Contractele NOILOR furnizori ASCUND clauze ABUZIVE

  - Advertisement -

  curent

  Sătmărenii trebuie să fie cu mare băgare de seamă atunci când semnează un contract cu un nou furnizor de energie electrică.

  După cum se ştie, în ultima perioadă au apărut pe piaţă o serie de furnzori noi de energie electrică, pe lângă cel clasic, cunoscut de toată lumea. O parte dintre aceştia au ajuns şi la Satu Mare.

  curent1

  Pentru a-şi atrage cât mai mulţi clienţi, noii furnizori de energie electrică pretind că o au preţuri mai mici cu 10% decât actualul mare furnizor. Însă dacă sătmăreanul nu este atent la toate clauzele din contract şi semnează ca primarul, poate avea surpriza de a plăti chiar mai mult.

  Şi o să şi explicăm cum stă treaba. Potrivit contractului, una dintre noile firme de distribuţie a energiei electrice din judeţul Satu Mare aplică o penalitate de 0,5% pe zi din valoarea facturii, începând din cea de a 15-a zi de la data emiterii acesteia, asta în condiţiile în care, la actualul furnizor penalităţile sunt de 0,01% pe zi şi începând din a 30-a zi. De asemenea, contractul cu noul furnizor prevede taxe exorbitante pentru preaviz sau pentru înştiinţare.

  curent2

  Potrivit unor calcule făcute de specialiştii, în urma acestor taxe suplimentare, kilowatul ar costa 0,52 de bani, în timp ce la actualul furnizor preţul este cu 10 bani mai mic.

  Interesant este şi faptul că aceste contracte sunt încheiate pe o perioadă de doi ani, iar dacă consumatorul doreşte să renunţe are de plătit nişte clauze de neimaginat.

  curent3

  Aşadar, sătmărenilor le este recomandat să caşte bine ochii atunci când semnează un altfel de contract pentru că altfel ar putea avea surppriza să deschidă larg punga.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare