More


  Circa 200 hectare de mirişte mistuite de flăcări la Balta Blondă

  =

  3

  Cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Someş” au fost anunţate vineri, în jurul orei 13:39, despre izbucnirea unui incendiu de mirişte cu baloţi de paie, aflat pe un teren extravilan din municipiul Satu Mare, în apropierea cartierului Balta Blondă.

  La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare, care au intervenit cu patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă, acţionând pentru lichidarea incendiului, în cooperare cu SVSU Satu Mare. Având în vedere situaţia de amploare, la faţa locului s-a deplasat colonelul Bogdan Moraru, care a preluat comanda intervenţiei.

  În ciuda temperaturilor ridicate, de aproximativ 400 grade Celsius, pompierii au localizat şi lichidat incendiul cu operativitate, împiedicând propagarea acestuia, atât pe întreaga suprafaţă a miriştii, cât şi la pădurea învecinată. Au ars circa 3100 de baloţi de paie, pe o suprafaţă desfăşurată pe aproximativ 200 hectare. Cauza probabilă a incendiului a fost focul în aer liber, lăsat nesupravegheat. Din fericire, nu au existat persoane rănite.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img