More


  Consens asupra reducerii TVA în trepte

  =

  reducerea-TVA

  PSD, PNL, UNPR, UDMR şi ALDE au ajuns joi, în discuţiile tehnice pe tema noului Cod Fiscal, la un consens asupra reducerii TVA la 20%. Deputatul UNPR, Eugen Nicolicea, a declarat, la finalul întâlnirii de la Palatul Parlamentului, că reprezentanţii partidelor propun ca noul Cod Fiscal să prevadă o o scădere a TVA în trepte, respectiv 20% de la 1 ianuarie 2016 şi 19% de la începutul lui 2017.

  Vicepreşedintele ALDE Cătălin Beciu a declarat, joi, după consultările tehnice pe Codul fiscal, că poziţia ALDE ar părea singulară deoarece susţine actuala formă a Codului, cu TVA de 19%, arătând că nu a semnat acordul tehnic şi că poziţia va fi stabilită în interiorul partidului şi al coaliţiei. “Poziţia ALDE ar părea singulară pentru că avem un număr mare de antreprenori care susţin Codul fiscal în textul adoptat acum 45 de zile. Noi susţinem Codul fiscal aşa cum a fost el adoptat de către Parlament. Am luat act de propunerile popularilor din PNL şi le vom discuta în interiorul partidului şi apoi în cadrul coaliţiei şi vom încerca să susţinem un punct de vedere comun”, a spus Beciu, după consultări.

  El a precizat că nu a semnat acordul tehnic şi crede că nici ministrul Eugen Teodorvici.

  “Nu am semnat acest acord şi, dacă nu mă înşel, nici domnul Teodorovici. Am luat act de propunerile PNL, urmând să le discutăm în interiorul partiului. Am venit cu documentele care atestă suţinerea anreprenorilor pentru Codul fiscal în forma adoptată de Parlament”, a adăugat Beciu. El a mai spus că TVA trebuie redusă la 19%, deoarece impactul psihologic este foarte important.

  Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, joi, că deficitul bugetar va scădea la aproximativ 2% în urma reducerii treptate a TVA şi a eliminării supraaccizei la carburanţi abia din 2017, fiind o diferenţă de 0,5-0,6% din PIB faţă de primele estimări ale Guvernului.

  Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a declarat, după consultările tehnice între partide pe Codul fiscal, că PNL a semnat un pact tehnic care va fi “suportul pentru votul politic din Parlament”, arătând că liberalii sunt de acord cu reducerea TVA în două trepte, care “garantează sustenabilitatea Codului’.

  Deputatul UNPR Nicolicea a menţionat că au fost propuse mai multe modificări la Codul Fiscal, acestea urmând să se constituie în amendamente la proiect. “Principalul amendament este acela că vom avea o scădere a TVA în trepte – prima treaptă va fi de 20%, intrararea în vigoare odată cu Codul, de la 1 ianuarie 2016 şi, după aceea, de la 1 ianuarie 2017, 19%”, a spus Nicolicea.

  Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, la România TV, că în cadrul discuţiilor avute la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis a fost de acord cu reducerea TVA la 20%, însă ar vrea ca eliminarea taxei pe construcţii speciale şi a accizei să fie efectuată “la o dată ulterioară”.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img