More


  Contrabanda se face cu motodeltaplanul

  =

  bax

  Gazeta de Nord-Vest a dezvăluit în luna februarie a acestui an că grupările de contrabandişti au început să folosească aparate de zbor de mici dimensiuni pentru a introduce ţigări ucrainene în ţara noastră. Zborurile erau efectuate doar pe timpul nopţii.

  În martie, tot Gazeta de Nord-Vest a prezentat cum grănicerii ucraineni au reuşit să captureze lângă graniţa cu Polonia un motodeltaplan plin cu ţigări asemănător celor folosite de contrabandişti în zona Halmeu- Porumbeşti. O captură realizată în noaptea de joi spre vineri de poliţiştii de frontieră lângă Turulung a demonstrat că Gazeta de Nord-Vest a avut dreptate când a dezvăluit că, mai nou, contrabanda de ţigări se face cu motodeltaplanele.

  Captura din lanul de porumb
  Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Halmeu au reuşit să demonstreze faptul că ţigările sunt aduse în ţară pe calea aerului, cu aparate de zbor de mici dimensiuni. “În nopate de joi spre vineri, în jurul orei 4.00, poliţiştii de frontieră de pe raza judeţului Satu Mare au sesizat un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni, care s-a deplasat peste linia de frontieră, din Ucraina în România, după care s-a întors pe teritoriul statului vecin. S-a procedat la monitorizarea şi cercetarea zonei de pe traseul aparatului de zbor, iar într-un lan de porumb de pe raza localităţii Turulung au fost descoperite 20 de colete care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană. În urma inventarierii coletelor, s-a constatat că acestea conţin 10.000 pachete ţigări, marca Jin Ling, în valoare de 88.200 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării”, se arată într-un comunicat de presă al ITPF Sighetu Marmaţiei.
  Pornind de la ţigările capturate, poliţiştii de frontieră încearcă să ajungă la membrii grupării care le-a introdus în ţară. “Au fost anunţate şi autorităţile statului vecin despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului. În continuare, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar împreună cu autorităţile statului vecin se desfăşoară activităţi specifice în vederea identificării şi reţinerii persoanelor implicate”, se mai arată în comunicatul de presă remis redacţiei.

  GNV a avut dreptate!
  În luna februarie a acestui an, Gazeta de Nord-Vest a relatat, în exclusivitate, că instituţiile statului au intrat în alertă după ce localnicii din zona de frontieră au sesizat o serie de zboruri misterioase pe timp de noapte. Cel puţin două asemenea zboruri au avut loc în primele două săptămâni ale lunii februarie. Poliţiştii de frontieră au împânzit zona, însă n-au reuşit să dezlege enigma. Ziarul nostru a arătat că este vorba de contrabandişti care folosesc motodeltaplane pentru a introduce ţigări ucrainene pe teritoriul ţării noastre. Pe internet, asemenea motodeltaplane pot fi achiziţionate la preţuri începând cu 3.000 de euro. Poliţiştii de frontieră au mai descoperit grupări de contrabandişti care foloseau deltaplane şi motodeltaplane în alte zone ale ţării, atât pe graniţa cu Ucraina cât şi pe cea cu Republica Moldova.
  Gazeta de Nord-Vest a revenit pe marginea acestui subiect la sfârşitul lunii martie, arătând că o captură a grănicerilor ucraineni a confirmat că ipoteza folosirii motodeltaplanelor în operaţiuni de contrabandă este corectă. La aproximativ 90 de kilometri de graniţă, grănicerii ucraineni au prins trei indivizi care se pregăteau să folosească un motodeltaplan pentru a introduce în Polonia peste 8.000 de pachete de ţigări marca NZ.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img