More


  Culturi CALAMITATE între 30 şi 100%. A fost DEMARATĂ o amplă CAMPANIE de EVALUARE a pagubelor

  =

  calamitat1

  La nivelul judeţului Satu Mare, procentul de calamitate a producţiilor agricule este cuprins, în medie, între 50 şi 60%.

  Potrivit celor afirmate de preşedintele Asociaţiei Producătorilor Agricoli Satu Mare, Ioan Pop, în judeţ sunt culturi calamitate între 30 şi 100%.

  Din ceea ce s-a verificat până acum, cele mai afectate zone sunt comunele Andrid, o parte din comuna Sanislău, o parte dintre terenurile agricole din jurul Careiului şi a Tăşnadului. Zonele colinrare şi nisipoase au fost cele mai afectate de această secetă.

  calamitat2

  La nivelul judeţului Satu Mare a fost declanşată o amplă campanie de evaluare a pagubelor în agricultură produse de seceta pedologică.

  În acest sens au fost constituite două comisii de evaluare care vor verifica fiecare comună din judeţ. În cadrul unei şedinţe de informare, desfăşurate ieri în Sala mare de şedinţe a Consiliului Judeţean, prefectul Eugeniu Avram le-a solicitat secretarilor de primării să colaboreze cu reprezentanţii acestor comisii.

  calamitat3

  Tot cu această ocazie, prefectul Avram a arătat că există trei posibilităţi de despăgubire a fermierilor a căror culturi au fost calamitate.

  calamitat4

  Una dintre acestea este reducerea impozitului agricol cu procentul de calamitate constatat de reprezentanţii comisiilor recent formate.

  A doua variantă ar fi fonduri pentru despăgubiri alocate de la bugetul de stat sau din partea Uniinii Europene.

  Cea de a treia ar fi despăgubiri acordate pentru situaţii de urgenţă.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img