More


  Doi soldați NATO, uciși de bărbați îmbrăcați în uniformă afgană

  =

  2

  Doi soldați ai forței NATO din Afganistan au fost uciși miercuri dimineața de bărbați îmbrăcați în uniforma armatei afgane în sud-vestul țării, a anunțat coaliția, relatează AFP.

  Doi bărbați în uniformă afgană au deschis focul asupra vehiculului în care se găseau militari NATO la o bază a armatei afgane din provincia Helmand, un bastion al talibanilor, a precizat misiunea NATO într-un comunicat.

  Doi soldați NATO, a căror naționalitate nu a fost dezvăluită, și-au pierdut viața în atac, iar cei doi atacatori au fost uciși de soldații coaliției aflați la fața locului care au ripostat la atac.

  ‘Atacurile din interior’, ale soldaților afgani sau ale insurgenților deghizați în soldați afgani împotriva membrilor coaliției internaționale, au devenit în ultimii ani una dintre principalele amenințări la adresa forțelor NATO a căror misiune este de a sprijini guvernul afgan în lupta împotriva insurgenței talibane.

  Aceste atacuri au contribuit la crearea unui climat de neîncredere între trupele străine și soldații afgani cărora le acordă sprijin și le oferă pregătire.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img