More  Femeile NU VOR să fie CONDUSE de FEMEI. Îi PREFERĂ pe BĂRBAŢI

  - Advertisement -

  femei3

  Femeile din zona de Nord-Vest a României, printre care şi cele din judeţul Satu Mare, preferă să fie conduse de bărbaţi şi nu de femei, sau cel puţin aşa reiese în urma unui studiu efectuat de o firmă din Zalău în cadrul unui proiect european care-şi propune eliminarea stereotipurilor de gen de pe piaţa muncii. Studiul a fost prezentat azi, în cadrul unui simpozion, la Satu Mare.

  femei1

  Studiul arată că în Regiunea de Nord-Vest a României, circa 30% dintre femei au contracte de muncă pe perioadă determinată, majoritatea au salarii cuprinse între 1.000 şi 1.500 de lei şi doar 14% dintre personalul cu funcţii de conducere sunt femei.
  Demn de remarcat este şi faptul că doar unul din şase angajatori au programe împotriva discriminării, însă peste 30% dintre femei nu ştiu de existenţa acestora.

  Multe femei nu declară că sunt discriminate sau hărţuite sexual la locul de muncă de frică să nu fie stigmatizate sau marginalizate.

  Potrivit aceluiaşi studiu, se pare că femeile nu vor să aibă şefi tot femei. Astfel, conform celor afirmate de realizatorii studiului, femeile îşi doresc să aibă bărbaţi în postura de şefi. Ele consideră că un bărbat poate aplana mult mai bine eventualele conflicte care pot apărea la locul de muncă, pot reprezenta mai bine instituţia şi compania în cale lucrează şi conduc mai bine decât femeile.

  femei2

  Concluzia care se desprinde în urma studiului prezentat ieri la Satu Mare este că nu bărbaţii sunt vinovaţi de faptul că femeile sunt discriminate la locul de muncă ci societatea. Femeile au învăţat în familie că bărbaţii trebuie să rezolve situaţiile apărute şi transpun acest lucru şi la locul de muncă.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts