More  Festivalul Folcloric Codrenesc “OŢELOAIA” 2015, la a 59-a ediţie

  - Advertisement -

  oteloaia1

  Cea de-a 59 a ediție a Festivalului Portului, Cântecului și Jocului Codrenesc, ”Oțeloaia” se va desfăşura duminică, 23 august. Evenimentul organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare în colaborare cu Instituția Prefectului Județului Satu Mare, Primăria și Consiliul Local Homoroade.

  Tradiţia reînvie în mirificul decor al pădurii, acolo unde folclorul codrenesc dăinuie pentru a fi transmis noilor generaţii. Festivalul Codrenesc de la Oţeloaia este un splendid prilej unde sunt prezentate cântecul şi dansul popular, datinile şi obiceiurile străvechi.

  oteloaia2

  Oțeloaia a devenit în timp spațiul consacrat unde anual se concentrează întreaga spiritualitate a Codrului, în toată splendoarea și unicitatea sa. În fiecare an, la sfârşitul verii, Festivalul Codrenesc de la Oţeloaia, un adevărat nestemat pe harta folclorică a judeţului nostru, aduce în atenţia sătmărenilor, în primul rând, tradiţii şi obiceiuri străvechi.

  Spectacolul susţinut de interpreţi, ansambluri folclorice şi grupuri de dansatori va avea loc pe scena amplasată lângă lacul din pădurea Oţeloaia.

  După deschiderea oficială, care va avea loc la ora 11.00, va urma formaţia de dansuri din Homoroade, recitalul lui Nicolae Mureşan, Leontina Dorca şi Ansamblul folcloric Cununiţa dar şi Maria Carmen Sas şi Ansamblul folcloric Cununiţa Nǎzdrǎvanǎ.

  Minolta DSC
  Minolta DSC

  De la ora 13.00 pe scenă vor urca Malvina Madar Iederan şi Formaţia de dansuri Dǎntǎuşii Codrului din comuna Socond, Maria Petca Poptean şi Ansamblul Mǎgura din Târşolţ, Ansamblul Ceatǎra din Carei, Formaţia de dansuri Muguraşii Codrului din Giorocuta, Formaţia de dansuri din Bǎiţa de sub Codru, jud Maramureş.

  oteloaia4

  Spectacolul va continua de la ora 15.00 cu Ansamblul Codruleţul din Tǎşnad, Nicu Pop şi formaţia de dansuri din Vama, iar de la ora 16.00 va urma Ansamblul folcloric Cetatea Codrului din Ardud şi Formația de dansuri din Corund.

  Organizatorii îi aştreaptă duminică la Oţeloaia pe toţi sătmărenii care iubesc folclorul codrenesc.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts