More

  Festivalul Părului Sălbatic de la Chegea, la a opta ediţie

  chegea1

  Cea de a opta ediţie a Festivalului Părului Sălbatic s-a desfăşurat sâmbătă după-amiază în satul Chegea. Acest festival a fost un prilej de sărbătoare pentru toţi fiii acestui sat.

  chegea2

   

  Spectacol artistic
  Sărbătoarea de la Chegea a debutat cu o slujbă religioasă oficiată în biserica din sat de preotul paroh Ioan Şteţ, protopopul de Carei, Marian Crainic, şi un sobor de preoţi.

  În continuare, întreaga suflare a satului s-a deplasat la căminul cultural, unde profesoara Felicia Şteţ a spus câteva cuvinte despre acest festival care nu putea fi organizat fără implicarea directă a viceprimarului comunei Săcăşeni, Călin Pop, locuitor al satului Chegea, dar şi fără ajutorul vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Mircea Govor.

  „Sărbătoarea Părului Sălbatic promovează dragostea de natură, păstrarea echilibrului naturii, dar este şi un bun prilej de a promova tradiţiile şi obiceiurile noastre. Acest festival nu ar fi putut fi organizat fără implicarea viceprimarului comunei Săcăşeni, Călin Pop, dar nici fără ajutorul vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Mircea Govor”, a arătat Felicia Şteţ.

  Festivalul a continuat cu un moment artistic prezentat de interpreta de muzică uşoară Lorena Foldiş, după care au urmat copiii de la Ansamblul Folcloric „Codruleţul” din Tăşnad care au prezentat un interesant program folcloric.

  chegea6

  Muzeu al Părului Sălbatic
  La sărbătoarea de la Chegea a fost prezent şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Mircea Govor, legat sufleteşte de acest sat, deoarece o bună parte a copilăriei sale a petrecut-o aici, la bunicii materni.

  „Am venit cu bucurie la această sărbătoare a satului Chegea cu atât mai mult cu cât sunt legat sufleteşte de acest sat deoarece bunicii din partea mamei sunt de aici. Mă bucur că prin această sărbătoare, satul Chegea este pus pe harta culturală a judeţului Satu Mare. Apreciez, de asemenea, implicarea bisericii în acest sens, iar Consiliul Judeţean a ajutat financiar pentru ca festivalul să fie unul reuşit. În urmă cu cinci ani am fost pentru prima dată la această sărbătoare şi de atunci m-am implicat în organizarea acestuia”, a arătat Mircea Govor.

  chegea3
  Acesta a precizat că, având sprijinul Consiliului Judeţean, prin Muzeul Judeţean doreşte să înfiinţeze la Chegea un Muzeu al Părului Sălbatic. „Sperăm ca în cel mai scurt timp să organizăm, prin Muzeul Judeţean, un Muzeu al Părului Sălbatic la Chegea.”

  chegea4

  Festivalul de la Chegea a fost apreciat de locuitori, prezenţi în număr mare la sărbătoare, iar organizatorii intenţionează să păstreze organizarea sărbătorii cât mai mult timp posibil.

  chegea5

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE