More


  Liberalii lasă preşedintele în şah

  =

  Liberalii au decis să voteze împotriva ordonanţei prin care au fost majorate salariile unui număr de 48 de demnitari printre care şi cel al preşedintelui Iohannis. Poziţia liberalilor vine la scurt timp după ce şeful statului a întors în Parlament Codul Fiscal, pe care liberalii l-au susţinut.

  Ordonanţa a intrat în vigoare la 1 august, însă majorarea ar putea dispărea după numai o lună. Orice ordonanţă, deci şi cea de majorare a salariilor demnitarilor, intră în vigoare imediat după ce a fost publicată în Monitorul Oficial. După publicare este trimisă la Parlament pentru paşii procedurali obligatorii. Adică, trece pe la comisii, apoi este votată în plenul Parlamentului. Dacă este aprobată în forma venită de la Guvern, ordonanţa se aplică în continuare, însă dacă este respinsă, îşi încetează efectele imediat.

  Potrivit unor surse din PNL, liberalii au fost nemulţumiţi că Iohannis a întors Codul Fiscal în Parlament, proiect de lege pe care chiar ei l-au susţinut si pe care l-au votat cot la cot cu PSD. Preşedintele a mers în sensul conturat de BNR şi nu sunt puţine opiniile conform cărora liberalii l-au lăsat pe Iohannis în şah prin respingerea Ordonanţei de mărire a salariilor demnitarilor pe care şeful statului a considerat-o îndreptăţită.

  Dincolo de aceste jocuri politice, pentru PNL există şi o miză electorală a cărei substrat este competiţia cu PSD. Alegerile bat la uşă, iar liberalii se străduiesc să arate electoratului că nu numai social-democraţii sunt de partea poporului, a celor mulţi, nu a celor puţini şi puternici.

  La sfârşitul acestei luni, Parlamentul se reuneşte în sesiune extraordinară pentru a vota din nou Codul Fiscal, ocazie cu care ar putea respinge şi ordonanţa de mărire a salariilor celor 48 de demnitari. ,,Vom susţine respingerea ordonanţei şi discutarea legii salarizării pentru toată lumea’’, a declarat Alina Gorghiu secondată de Vasile Blaga. Este, iată, prima dată când cei doi copreşedinţi ai noului PNL se contrazic cu preşedintele Klaus Iohannis şi îl ţin în şah.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img